Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 20 21 22 23 [24] 25
[#] Thu Aug 20 2020 15:52:05 EDT from josel @ Uncensored

Subject: Re: Citadel on standalone network

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Browser is on a different box. I have also done what you suggested regarding right click and inspect. What I've seen is that it takes long long some .gif files.



[#] Thu Aug 20 2020 15:53:11 EDT from josel @ Uncensored

Subject: Re: Citadel on standalone network

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Sorry, I meant that it takes long loading .gif files.



[#] Thu Aug 20 2020 22:28:40 EDT from warbaby @ Uncensored

Subject: Re: Citadel on standalone network

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

AHA!  I KNEW is was those bloody gifs! .. hahaha, thanks man for the gut laugh of the day...

Those tiny little image files should not be causing you any problems..  What is top showing when you hit the page? Are you tailing syslog? 

ssh mail.server [log in]

sudo su

tail -f /var/log/syslog

 

then..

ssh mail.server [log in]

top

 

THEN load the page.

:)

Thu Aug 20 2020 03:52:05 PM EDT from josel @ Uncensored Subject: Re: Citadel on standalone network

Browser is on a different box. I have also done what you suggested regarding right click and inspect. What I've seen is that it takes long long some .gif files.



 



[#] Mon Aug 24 2020 10:22:18 EDT from phaake37 @ Uncensored

Subject: Re: Corrupted attachments

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

All,

 

Did this ever get resolved?  I just tried this on my Citadel Server (Raspberry PI 3B+) and my text file produced:

 

TEXT
TEXT
TEXT
TEXT
TEXT
1234
1234
1234
1234
123ÿó@Ð

 

the Original:

TEXT
TEXT
TEXT
TEXT
TEXT
1234
1234
1234
1234
1234

So it appears to be something with appending to the file or? 

 

Any ideas?

Thanks!

 

 

Sat May 09 2020 23:13:54 EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Re: Corrupted attachments

You might try a few more text uploads with various strings and see if there is any consistency with the char length.  

You might try creating some new files with a text editor and see how they look after a reboot.

I predict it is going to be failing Chink SD card writes, rather than a problem with Citadel. 

Or at least, replacing the Chink SD card would be my first approach, since that's a more widely known problem. 

Who knows all the various ways they fail? It might not be a total failure, just not writing properly.

Sometimes you can edit and save a file, it looks okay if you cat it out, but shows garbage after rebooting.

 

Sat May 09 2020 06:58:25 PM EDT from MAS3 @ Uncensored Subject: Re: Corrupted attachments

Thanks for the suggestion.

I created a small file, containing this text:

 

This is a text file created by the standard windows text editor.
It is not a large file, but i'm sure it will be corrupted once it's sent.

So let's see what will happen to it.

 

And this was what was received in the attachment (i'm not sure it will show exactly as i received due to the corruption)
Hmm seems there's more to it, as the font size has changed after copy / paste, and indentation was added:

 

This is a text file created by the standard windowsüÑ•áЁ•‘¥Ñ½È¸4)%Ё¥Ì¹½Ð„±…ɝ”™¥±”°‰ÕЁ¤´ÍÕÉ—ò—Bv–ÆÂ&R6÷''WFVBöæ6R—Bw26VçBàРХ6òÆWBw2?ÙYHÚ]Ú[\[ˆÈ]ƒBþ¾



 



 



[#] Tue Aug 25 2020 09:21:21 EDT from alex007 @ Uncensored

Subject: Re: Corrupted attachments

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

it has something to do with character encoding I think.

My editor gedit says, that the original file I sent ist UTF-8 encoded, the file I downloaded with webcit is ISO 8859-15 encoded. See the files attached.

Does this only occur for German installations ?

 

Mon Aug 24 2020 10:22:18 EDT from phaake37 @ Uncensored Subject: Re: Corrupted attachments

All,

 

Did this ever get resolved?  I just tried this on my Citadel Server (Raspberry PI 3B+) and my text file produced:

 

TEXT
TEXT
TEXT
TEXT
TEXT
1234
1234
1234
1234
123ÿó@Ð

 

the Original:

TEXT
TEXT
TEXT
TEXT
TEXT
1234
1234
1234
1234
1234

So it appears to be something with appending to the file or? 

 

Any ideas?

Thanks!

 

 

Sat May 09 2020 23:13:54 EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Re: Corrupted attachments

You might try a few more text uploads with various strings and see if there is any consistency with the char length.  

You might try creating some new files with a text editor and see how they look after a reboot.

I predict it is going to be failing Chink SD card writes, rather than a problem with Citadel. 

Or at least, replacing the Chink SD card would be my first approach, since that's a more widely known problem. 

Who knows all the various ways they fail? It might not be a total failure, just not writing properly.

Sometimes you can edit and save a file, it looks okay if you cat it out, but shows garbage after rebooting.

 

Sat May 09 2020 06:58:25 PM EDT from MAS3 @ Uncensored Subject: Re: Corrupted attachments

Thanks for the suggestion.

I created a small file, containing this text:

 

This is a text file created by the standard windows text editor.
It is not a large file, but i'm sure it will be corrupted once it's sent.

So let's see what will happen to it.

 

And this was what was received in the attachment (i'm not sure it will show exactly as i received due to the corruption)
Hmm seems there's more to it, as the font size has changed after copy / paste, and indentation was added:

 

This is a text file created by the standard windowsüÑ•áЁ•‘¥Ñ½È¸4)%Ё¥Ì¹½Ð„±…ɝ”™¥±”°‰ÕЁ¤´ÍÕÉ—ò—Bv–ÆÂ&R6÷''WFVBöæ6R—Bw26VçBàРХ6òÆWBw2?ÙYHÚ]Ú[\[ˆÈ]ƒBþ¾



 



 



 



blub2.txt (text/plain, 95 bytes) [View| Download]
blub2webcit.txt (text/plain, 99 bytes) [View| Download]
[#] Wed Sep 02 2020 10:00:03 EDT from vogelap @ Uncensored

Subject: Trying to install on Ubuntu VM in Windows 10

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I am trying to install Citadel using EasyInstall on a Ubuntu VM on Windows 10.

Here's what I am receiving... Can anyone provide any suggestions?

 

MyServer:~$ sudo -s

root@MyServer:/home/andrew# curl http://easyinstall.citadel.org/install | bash

  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current

                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed

100   185  100   185    0     0    642      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--   642

bash: line 1: html: No such file or directory

bash: line 2: syntax error near unexpected token `<'

'ash: line 2: `<head><title>301 Moved Permanently</title></head>

 


[#] Wed Sep 02 2020 10:08:18 EDT from warbaby @ Uncensored

Subject: Re: Trying to install on Ubuntu VM in Windows 10

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi Andrew! 

If you look closely you can see clearly you got html back instead of a script.

Try:

wget http://easyinstall.citadel.org/install --output-document=easy-install.sh

or use the capital O switch

wget http://easyinstall.citadel.org/install --O easy-install.sh

then you can

chmod +x easy-install.sh

./easy-install.sh

 

Wed Sep 02 2020 10:00:03 AM EDT from vogelap @ Uncensored Subject: Trying to install on Ubuntu VM in Windows 10

I am trying to install Citadel using EasyInstall on a Ubuntu VM on Windows 10.

Here's what I am receiving... Can anyone provide any suggestions?

 

MyServer:~$ sudo -s

root@MyServer:/home/andrew# curl http://easyinstall.citadel.org/install | bash

  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current

                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed

100   185  100   185    0     0    642      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--   642

bash: line 1: html: No such file or directory

bash: line 2: syntax error near unexpected token `<'

'ash: line 2: `<head><title>301 Moved Permanently</title></head>

 


 



[#] Wed Sep 02 2020 10:11:00 EDT from warbaby @ Uncensored

Subject: Re: Trying to install on Ubuntu VM in Windows 10

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Woops, that should only be one - on the dash O example. 

wget ... -O easy-install.sh

Wed Sep 02 2020 10:08:18 AM EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Re: Trying to install on Ubuntu VM in Windows 10

Hi Andrew! 

If you look closely you can see clearly you got html back instead of a script.

Try:

wget http://easyinstall.citadel.org/install --output-document=easy-install.sh

or use the capital O switch

wget http://easyinstall.citadel.org/install --O easy-install.sh

then you can

chmod +x easy-install.sh

./easy-install.sh

 

Wed Sep 02 2020 10:00:03 AM EDT from vogelap @ Uncensored Subject: Trying to install on Ubuntu VM in Windows 10

I am trying to install Citadel using EasyInstall on a Ubuntu VM on Windows 10.

Here's what I am receiving... Can anyone provide any suggestions?

 

MyServer:~$ sudo -s

root@MyServer:/home/andrew# curl http://easyinstall.citadel.org/install | bash

  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current

                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed

100   185  100   185    0     0    642      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--   642

bash: line 1: html: No such file or directory

bash: line 2: syntax error near unexpected token `<'

'ash: line 2: `<head><title>301 Moved Permanently</title></head>

 


 



 



[#] Sat Sep 05 2020 17:06:38 EDT from LinuxBoy @ Uncensored

Subject: Add Sender's Email Address to Address Book, Mailing List or Database

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

How would I automatically (or in a scripted or other way) automatically add/collect all sender's email addresses from the email header and then add it to the Address Book, Mailing List, or database file?

Thank you for your support.



[#] Sun Sep 06 2020 01:24:33 EDT from brianwl @ Uncensored

Subject: Database corruption

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello, I've been happily using Citadel for my family's mail server for years, and have not had but a very few problems, and every time simply restoring from a backup has cured it.

This time, however, whatever happened seems to have persisted through most of my backups while the server kept running, so almost all my backups are corrupted.

I _do_ have a good backup from mid-August, but I'd much rather not have to export all my family member's IMAP client data (or likely lose all that email)

 

Here are the errors generated after restoring the last 5 days worth of citadel/data:

 

root@mail:~# cat /var/log/mail.err | cut -d':' -f4- | sort | uniq -c | sort -n
   4929  DB: BDB2506 file cdb.00 has LSN 14765/1303875, past end of log at 1/28
   4970  DB: BDB2506 file cdb.00 has LSN 14795/4275094, past end of log at 1/28
   9053  DB: BDB2506 file cdb.00 has LSN 14826/1401646, past end of log at 1/28
   9520  DB: BDB2506 file cdb.00 has LSN 14889/4245711, past end of log at 1/28
  12086  DB: BDB2506 file cdb.00 has LSN 14856/9334939, past end of log at 1/28

As you can see from the uniq -c, it simply spams that single message in my mail.err log until I shut down the service.

I can't access citserver in any way that I know of while its running...

Are there any tools to save newer versions of my backups, or is it hopeless?

Thanks!

 

    -Brian



[#] Mon Sep 07 2020 18:11:49 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Database corruption

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


It isn't common for a Citadel database to simply go bad like that, unless you ran out of disk space, or somehow got two Citadel servers running at the same time (but the software tries to prevent that).

With the server shut down, you can attempt the following repairs:

1. Use "db_recover -c" as per the Berkeley DB supplied directions, to attempt to clean the database files.

2. If that doesn't work, the "database_cleanup.sh" script will often succeed where db_recover fails. Be sure you have plenty of free disk space because this is basically a dump-and-load of your db.

[#] Tue Sep 08 2020 20:23:25 EDT from brianwl @ Uncensored

Subject: Re: Database corruption

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello, thanks for the recovery advice.

I've tried against all existing backups I have (7 days worth) but they have all failed to produce a citadel instance that will start.

I've run the database_cleanup.sh script, which proceeded normally with no errors or otherwise unusual looking output.

Running db_recover now returns the following:

root@mail:~# db_recover -cvvvvv
BDB2526 Finding last valid log LSN: file: 1 offset 28

Here's the output when I try to run citserver:

root@mail:~# /usr/sbin/citserver -x2 -lmail
citserver[2306]: 
citserver[2306]: 
citserver[2306]: *** Citadel server engine ***
citserver[2306]: Version 902 (build 1a4ec92) ***
citserver[2306]: Copyright (C) 1987-2016 by the Citadel development team.
citserver[2306]: This program is distributed under the terms of the GNU General Public License.
citserver[2306]: 
citserver[2306]: Called as: /usr/sbin/citserver
citserver[2306]: libcitadel(unnumbered)
citserver[2306]: master_startup() started
citserver[2306]: Checking directory access
citserver[2306]: Opening databases
citserver[2306]: bdb(): open_databases() starting
citserver[2306]: Compiled db: Berkeley DB 5.3.28: (September  9, 2013)
citserver[2306]:   Linked db: Berkeley DB 5.3.28: (September  9, 2013)
citserver[2306]: Linked zlib: 1.2.11
citserver[2306]: bdb(): Setting up DB environment
citserver[2306]: dbenv->open(dbenv, /var/lib/citadel/data/, 75043, 0)
citserver[2306]: DB: BDB2526 Finding last valid log LSN: file: 1 offset 67923
citserver[2306]: DB: BDB1514 Recovery starting from [1][62827]
citserver[2306]: DB: BDB1518 Recovery complete at Tue Sep  8 17:18:03 2020
citserver[2306]: DB: BDB1519 Maximum transaction ID 80000021 recovery checkpoint [1][69085]
citserver[2306]: Starting up DB
citserver[2306]: Initializing configuration system
citserver[2306]: configuration setting c_default_cal_zone is empty, but must not - check your config!
citserver[2306]: Checking floor reference counts

Message from syslogd@mail at Sep  8 17:18:03 ...
 citserver[2306]: configuration setting c_default_cal_zone is empty, but must not - check your config!
citserver[2306]: Floor 0: 291 rooms
citserver[2306]: Floor 1: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 2: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 3: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 4: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 5: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 6: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 7: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 8: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 9: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 10: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 11: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 12: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 13: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 14: 0 rooms
citserver[2306]: Floor 15: 0 rooms
citserver[2306]: Creating base rooms (if necessary)
citserver[2306]: Seeding the pseudo-random number generator...
citserver[2306]: master_startup() finished
citserver[2306]: Sanity checking the recorded highest message, user, and room numbers
citserver[2306]: bdb(): cursor still in progress on cdb 02: attempt to write during r/o cursor
citserver[2306]: citserver is stopping in order to prevent data loss. uid=0 gid=0 euid=0 egid=0

Any advice for other things to try would be much appreciated, as I found at least one user that only used webcit and has no local imap copy of their data!

 

Thanks again!

 

   -Brian



[#] Tue Sep 15 2020 17:59:11 EDT from warbaby @ Uncensored

Subject: Gmail throwing a 555 Syntax error on confirmation emails.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I just added a room, and had a gmail user subscribe..

1) Gmail User never received a confirmation email.

2) See this in Delivery Failure Notification in an aide message

*someuser@gmail.com: 555 (555 5.5.2 Syntax error. h21si10209163qkn.296 - gsmtp )

I've never seen this before, it may just be a temporary quirk.  I've noticed gmail develops conditions from time to time, just have never see this one.

Did a little Googling, and tried enclosing the email address with brackets in the listsub form.. <someuser@gmail.com> .. 

Well, that came out exactly blank. 

Someone (probably you) has submitted a request to subscribe <> to the room_......

I'm still doing some testing, not sure if it's just my installation,  a temporary gmail glitch, or what, but thought I'd give everyone a heads up, because those confirmation emails are very important for some of us.

 

*Note, not actual username.



[#] Tue Sep 15 2020 18:05:49 EDT from warbaby @ Uncensored

Subject: Re: Gmail throwing a 555 Syntax error on confirmation emails.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Now getting regular bounces to my admin email address

From: "Citadel" < ó|4û>

Lol, what is it?  Guess it's time to dig out the UTF-8 charts.. either that or an ezinstall..

 

Tue Sep 15 2020 05:59:11 PM EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Gmail throwing a 555 Syntax error on confirmation emails.

I just added a room, and had a gmail user subscribe..

1) Gmail User never received a confirmation email.

2) See this in Delivery Failure Notification in an aide message

*someuser@gmail.com: 555 (555 5.5.2 Syntax error. h21si10209163qkn.296 - gsmtp )

I've never seen this before, it may just be a temporary quirk.  I've noticed gmail develops conditions from time to time, just have never see this one.

Did a little Googling, and tried enclosing the email address with brackets in the listsub form.. <someuser@gmail.com> .. 

Well, that came out exactly blank. 

Someone (probably you) has submitted a request to subscribe <> to the room_......

I'm still doing some testing, not sure if it's just my installation,  a temporary gmail glitch, or what, but thought I'd give everyone a heads up, because those confirmation emails are very important for some of us.

 

*Note, not actual username.



 



[#] Wed Sep 16 2020 12:50:05 EDT from wesleyallison @ Uncensored

Subject: Help

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Help server fails to start up.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Citadel had trouble on starting up. We couldn't bind all ports you configured to be provided by Citadel Server.

 This means, Citadel won't be the service provider for a specific service you configured it to.

 

If you don't want Citadel to provide these services, turn them off in WebCit via: "Admin->System Preferences->Network".

 

The failed ports and sockets are: extensions: TCP port 0.0.0.0:504: (citadel-TCP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:143: (IMAP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:993: (IMAPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:2020: (ManageSieve) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:119: (NNTP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:563: (NNTPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:110: (POP3) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:995: (POP3S) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:25: (SMTP-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:465: (SMTPs-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:587: (SMTP-MSA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:5222: (XMPP)

 

If you want Citadel to provide you with that functionality, check the output of "netstat -lnp" on Linux, or "netstat -na" on BSD and disable the program that binds these ports.

 

 

To make both ways actualy take place restart the citserver with "sendcommand down"

 

The errors returned by the system were:

failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed

 

You can recheck the above if you follow this faq item:

http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:mastering_your_os:net#netstat

 

 

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Startup Problems

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 


[#] Wed Sep 16 2020 13:28:40 EDT from warbaby @ Uncensored

Subject: Re: Help

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Check and make sure apache2 didn't get installed for some ridiculous dependency by some debian package during an update??  This happened to me just a few days ago.

check "ps aux" or "top" or "netstat -lnp" and see what all is running.  Something is started that is grabbing those ports before citadel can get to them.  It may not be all ports.  Just look for unfamiliar web server or mail utilities.

Also, please use a somewhat descriptive subject in your subject line!  "Help" is not much help to anybody else!

:)

 

Wed Sep 16 2020 12:50:05 PM EDT from wesleyallison @ Uncensored Subject: Help

Help server fails to start up.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Citadel had trouble on starting up. We couldn't bind all ports you configured to be provided by Citadel Server.

 This means, Citadel won't be the service provider for a specific service you configured it to.

 

If you don't want Citadel to provide these services, turn them off in WebCit via: "Admin->System Preferences->Network".

 

The failed ports and sockets are: extensions: TCP port 0.0.0.0:504: (citadel-TCP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:143: (IMAP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:993: (IMAPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:2020: (ManageSieve) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:119: (NNTP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:563: (NNTPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:110: (POP3) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:995: (POP3S) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:25: (SMTP-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:465: (SMTPs-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:587: (SMTP-MSA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:5222: (XMPP)

 

If you want Citadel to provide you with that functionality, check the output of "netstat -lnp" on Linux, or "netstat -na" on BSD and disable the program that binds these ports.

 

 

To make both ways actualy take place restart the citserver with "sendcommand down"

 

The errors returned by the system were:

failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed

 

You can recheck the above if you follow this faq item:

http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:mastering_your_os:net#netstat

 

 

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Startup Problems

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 


 



[#] Wed Sep 16 2020 13:35:42 EDT from wesleyallison @ Uncensored

Subject: Re: Help warbaby

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I am using apache2 on the system.

 

Wed Sep 16 2020 13:28:40 EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Re: Help

Check and make sure apache2 didn't get installed for some ridiculous dependency by some debian package during an update??  This happened to me just a few days ago.

check "ps aux" or "top" or "netstat -lnp" and see what all is running.  Something is started that is grabbing those ports before citadel can get to them.  It may not be all ports.  Just look for unfamiliar web server or mail utilities.

Also, please use a somewhat descriptive subject in your subject line!  "Help" is not much help to anybody else!

:)

 

Wed Sep 16 2020 12:50:05 PM EDT from wesleyallison @ Uncensored Subject: Help

Help server fails to start up.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Citadel had trouble on starting up. We couldn't bind all ports you configured to be provided by Citadel Server.

 This means, Citadel won't be the service provider for a specific service you configured it to.

 

If you don't want Citadel to provide these services, turn them off in WebCit via: "Admin->System Preferences->Network".

 

The failed ports and sockets are: extensions: TCP port 0.0.0.0:504: (citadel-TCP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:143: (IMAP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:993: (IMAPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:2020: (ManageSieve) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:119: (NNTP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:563: (NNTPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:110: (POP3) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:995: (POP3S) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:25: (SMTP-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:465: (SMTPs-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:587: (SMTP-MSA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:5222: (XMPP)

 

If you want Citadel to provide you with that functionality, check the output of "netstat -lnp" on Linux, or "netstat -na" on BSD and disable the program that binds these ports.

 

 

To make both ways actualy take place restart the citserver with "sendcommand down"

 

The errors returned by the system were:

failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed

 

You can recheck the above if you follow this faq item:

http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:mastering_your_os:net#netstat

 

 

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Startup Problems

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 


 



 



[#] Wed Sep 16 2020 13:41:29 EDT from warbaby @ Uncensored

Subject: Re: Help warbaby

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Did you have it correctly configured before?

Apache is going to start first, and bind 80 and 443, so unless you have already done that configuration, you're going to see errors like this.

Post the output from "netstat -lnp" and also "ps aux" to a messaged titled "Citadel could not bind to ports"  and I'll help you through it.

 

Wed Sep 16 2020 01:35:42 PM EDT from wesleyallison @ Uncensored Subject: Re: Help warbaby

I am using apache2 on the system.

 

Wed Sep 16 2020 13:28:40 EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Re: Help

Check and make sure apache2 didn't get installed for some ridiculous dependency by some debian package during an update??  This happened to me just a few days ago.

check "ps aux" or "top" or "netstat -lnp" and see what all is running.  Something is started that is grabbing those ports before citadel can get to them.  It may not be all ports.  Just look for unfamiliar web server or mail utilities.

Also, please use a somewhat descriptive subject in your subject line!  "Help" is not much help to anybody else!

:)

 

Wed Sep 16 2020 12:50:05 PM EDT from wesleyallison @ Uncensored Subject: Help

Help server fails to start up.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Citadel had trouble on starting up. We couldn't bind all ports you configured to be provided by Citadel Server.

 This means, Citadel won't be the service provider for a specific service you configured it to.

 

If you don't want Citadel to provide these services, turn them off in WebCit via: "Admin->System Preferences->Network".

 

The failed ports and sockets are: extensions: TCP port 0.0.0.0:504: (citadel-TCP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:143: (IMAP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:993: (IMAPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:2020: (ManageSieve) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:119: (NNTP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:563: (NNTPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:110: (POP3) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:995: (POP3S) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:25: (SMTP-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:465: (SMTPs-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:587: (SMTP-MSA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:5222: (XMPP)

 

If you want Citadel to provide you with that functionality, check the output of "netstat -lnp" on Linux, or "netstat -na" on BSD and disable the program that binds these ports.

 

 

To make both ways actualy take place restart the citserver with "sendcommand down"

 

The errors returned by the system were:

failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed

 

You can recheck the above if you follow this faq item:

http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:mastering_your_os:net#netstat

 

 

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Startup Problems

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 


 



 



 



[#] Wed Sep 16 2020 13:50:30 EDT from wesleyallison @ Uncensored

Subject: Re: Help warbaby

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I have WebCit on 880 and 8443

 

Wed Sep 16 2020 13:41:29 EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Re: Help warbaby

Did you have it correctly configured before?

Apache is going to start first, and bind 80 and 443, so unless you have already done that configuration, you're going to see errors like this.

Post the output from "netstat -lnp" and also "ps aux" to a messaged titled "Citadel could not bind to ports"  and I'll help you through it.

 

Wed Sep 16 2020 01:35:42 PM EDT from wesleyallison @ Uncensored Subject: Re: Help warbaby

I am using apache2 on the system.

 

Wed Sep 16 2020 13:28:40 EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Re: Help

Check and make sure apache2 didn't get installed for some ridiculous dependency by some debian package during an update??  This happened to me just a few days ago.

check "ps aux" or "top" or "netstat -lnp" and see what all is running.  Something is started that is grabbing those ports before citadel can get to them.  It may not be all ports.  Just look for unfamiliar web server or mail utilities.

Also, please use a somewhat descriptive subject in your subject line!  "Help" is not much help to anybody else!

:)

 

Wed Sep 16 2020 12:50:05 PM EDT from wesleyallison @ Uncensored Subject: Help

Help server fails to start up.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Citadel had trouble on starting up. We couldn't bind all ports you configured to be provided by Citadel Server.

 This means, Citadel won't be the service provider for a specific service you configured it to.

 

If you don't want Citadel to provide these services, turn them off in WebCit via: "Admin->System Preferences->Network".

 

The failed ports and sockets are: extensions: TCP port 0.0.0.0:504: (citadel-TCP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:143: (IMAP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:993: (IMAPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:2020: (ManageSieve) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:119: (NNTP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:563: (NNTPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:110: (POP3) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:995: (POP3S) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:25: (SMTP-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:465: (SMTPs-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:587: (SMTP-MSA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:5222: (XMPP)

 

If you want Citadel to provide you with that functionality, check the output of "netstat -lnp" on Linux, or "netstat -na" on BSD and disable the program that binds these ports.

 

 

To make both ways actualy take place restart the citserver with "sendcommand down"

 

The errors returned by the system were:

failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed

 

You can recheck the above if you follow this faq item:

http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:mastering_your_os:net#netstat

 

 

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Startup Problems

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 


 



 



 



 



[#] Wed Sep 16 2020 13:54:58 EDT from warbaby @ Uncensored

Subject: Re: Help warbaby

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Please read my entire email and respond point by point if you want help.

Please post the output of "netstat -lnp" and "ps aux"

 

Wed Sep 16 2020 01:50:30 PM EDT from wesleyallison @ Uncensored Subject: Re: Help warbaby

I have WebCit on 880 and 8443

 

Wed Sep 16 2020 13:41:29 EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Re: Help warbaby

Did you have it correctly configured before?

Apache is going to start first, and bind 80 and 443, so unless you have already done that configuration, you're going to see errors like this.

Post the output from "netstat -lnp" and also "ps aux" to a messaged titled "Citadel could not bind to ports"  and I'll help you through it.

 

Wed Sep 16 2020 01:35:42 PM EDT from wesleyallison @ Uncensored Subject: Re: Help warbaby

I am using apache2 on the system.

 

Wed Sep 16 2020 13:28:40 EDT from warbaby @ Uncensored Subject: Re: Help

Check and make sure apache2 didn't get installed for some ridiculous dependency by some debian package during an update??  This happened to me just a few days ago.

check "ps aux" or "top" or "netstat -lnp" and see what all is running.  Something is started that is grabbing those ports before citadel can get to them.  It may not be all ports.  Just look for unfamiliar web server or mail utilities.

Also, please use a somewhat descriptive subject in your subject line!  "Help" is not much help to anybody else!

:)

 

Wed Sep 16 2020 12:50:05 PM EDT from wesleyallison @ Uncensored Subject: Help

Help server fails to start up.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Citadel had trouble on starting up. We couldn't bind all ports you configured to be provided by Citadel Server.

 This means, Citadel won't be the service provider for a specific service you configured it to.

 

If you don't want Citadel to provide these services, turn them off in WebCit via: "Admin->System Preferences->Network".

 

The failed ports and sockets are: extensions: TCP port 0.0.0.0:504: (citadel-TCP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:143: (IMAP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:993: (IMAPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:2020: (ManageSieve) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:119: (NNTP) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:563: (NNTPS) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:110: (POP3) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:995: (POP3S) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:25: (SMTP-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:465: (SMTPs-MTA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:587: (SMTP-MSA) ;extensions: TCP port 0.0.0.0:5222: (XMPP)

 

If you want Citadel to provide you with that functionality, check the output of "netstat -lnp" on Linux, or "netstat -na" on BSD and disable the program that binds these ports.

 

 

To make both ways actualy take place restart the citserver with "sendcommand down"

 

The errors returned by the system were:

failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed; failed

 

You can recheck the above if you follow this faq item:

http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:mastering_your_os:net#netstat

 

 

Broadcast message from systemd-journald@DietPi (Wed 2020-09-16 17:31:47 BST):

 

citserver[2945]: extensions: Startup Problems

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 


 



 



 



 



 



Go to page: First ... 20 21 22 23 [24] 25