Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 ... Last
[#] Thu Jul 16 2020 13:40:33 EDT from "s3cr3to" <s3cr3to@uncensored.citadel.org> to abuchman <abuchman@uncensored.citadel.org>,Citadel_Support <room_Citadel_Support@uncensored.citadel.org>

Subject: Re: Forwarding mail

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

serverside rules?

Sorry if not what you asked (creating a filter)

On 7/16/20 11:38 AM, s3cr3to wrote:

Seems doable to me, just go for option 3 "filter" in.
- Advanced
- View/edit server-side email filters
-- When new mail arrives: filter it according to rules selected below

If [from] [is]
abuchman@lfgnexus.com
[Forward to]
andrew@gmail.com
and then [Keep] or [Stop]

This is from my old citadel, don't know if the new versions have a new
way to create filters.

As I tell before, gmail was marking errors still at the beginning of
this year and to my surprise today I see that it worked again.

And from time to time, sometimes the filter doesn't process some emails.
It's sporadic, but annoying, I guess because of the server load. That's
why I decided to use IMAP from my cell phone, just to be sure when I
need to get an important email.

Regards


On 7/16/20 10:32 AM, abuchman wrote:
So i have rainloops to get mail and it works great (someone suggested
it) My issue i want to forward each email to a different address so my
lazy ass partners dont have to login to the webmail or configure
gmail. can i use serverside rules to process that? like if email
abuchman@lfgnexus.com forward to andrew@gmail.com?

[#] Sat Jul 18 2020 11:44:44 EDT from BenM @ Uncensored

Subject: housekeeping: WARNING: housekeeping loop has not run for 2467 minutes.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi,

I am getting entries like the ones below in syslog:

Jul 18 12:17:24 server citserver[1597]: housekeeping: WARNING: housekeeping loop has not run for 2467 minutes.  Is something stuck?
Jul 18 12:17:25 server citserver[1597]: citserver[1597]: housekeeping: WARNING: housekeeping loop has not run for 2467 minutes.  Is something stuck
It seems to be related to having full text indexing enabled. I am also seeing very high CPU usage, it starts low but then quickly climbs higher and higher the longer the system is up until it is maxed out, although, this is true even with full text indexing disabled. I am running Debian 10 and Citadel 929.  The Citadel database is about 6 GB.
Any ideas?
Thanks,
Ben


[#] Sat Jul 18 2020 15:32:07 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Forwarding mail

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

This is from my old citadel, don't know if the new versions have a new

way to create filters.

If you are creating rules using the rules editor in WebCit, this is still the preferred way to go. It will also be the only way to go in the next version of Citadel, so anyone who has custom Sieve scripts will need to convert their scripts over to rules before the next upgrade.

[#] Tue Jul 21 2020 14:57:54 EDT from gll @ Uncensored

Subject: Delivery Status Notification (Failure)

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

This is crazy!  Every time a sent email gets rejected, undeliverable, Citadel sends "Delivery Status Notification (Failure)" notices at one per minute.  Last time this happened we got 1500 notices.  Anyone else experience that and is there a solution?



[#] Tue Jul 21 2020 18:39:56 EDT from nristen @ Uncensored

Subject: Task not showing up on the Summary Page

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I recently upgraded to 929 using EasyInstall on a CentOS VPS.

 

I don't know if this was happening before or not.

 

I created a task for the current day, but it does not show up on the Summary page.  I also tried creating a task without any date associated with it and again it does not show up on the Summary page.  Any ideas what this could be?

 

Thank you



[#] Tue Jul 21 2020 18:42:15 EDT from nristen @ Uncensored

Subject: Re: Task not showing up on the Summary Page

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 I just tested this on Uncensored as well with the same results

Tue Jul 21 2020 06:39:56 PM EDT from nristen @ Uncensored Subject: Task not showing up on the Summary Page

I recently upgraded to 929 using EasyInstall on a CentOS VPS.

 

I don't know if this was happening before or not.

 

I created a task for the current day, but it does not show up on the Summary page.  I also tried creating a task without any date associated with it and again it does not show up on the Summary page.  Any ideas what this could be?

 

Thank you



 



[#] Fri Jul 24 2020 12:33:14 EDT from leon1912 @ Uncensored

Subject: 503: Service unavailable

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello,

today I setup an Apache webserver on my Pi.

After this I installed Citadel.

When I try to access Citadel from my web browser, I got the 503 message:

What can I do or what did I have done wrong?

This program was unable to connect or stay connected to the Citadel server. Please report this problem to your system administrator.

 

What can I do or what did I have done wrong?

Thank you



[#] Mon Jul 27 2020 10:40:03 EDT from asdf @ Uncensored

Subject: Err: 421 when sending emails

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I have a fresh install of Citadel on a rpi 4, and every time I try to send an email, I get the error:

A message you sent has not been delivered to some or all of its recipients.
Citadel will continue attempting delivery for five days.
The following addresses were undeliverable:

asdfsafas@afasdfsafsadfsadf.asdf: 421()



[#] Wed Jul 29 2020 14:12:01 EDT from david @ Uncensored

Subject: Overwritten citadel index page

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi,

I have just been installing PHP7 for a project on my raspberry pi (owncloud) and have overwritten the index file so that when I enter my domain url, instead of loading up the webcit log in page, I get Apache2 Debian Default Pag.

Is there any way to get the  webcit /var/www/html/index.html page back?



[#] Thu Jul 30 2020 09:04:17 EDT from bananaOp @ Uncensored

Subject: user deleted from web interface

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

HEllo!

I am configuring a citadel server, everything seems to work for the most part, but when I deleted a user from the web interface, and then wanted to recreate it, it complains that user already exists, although I don't see it in the user list anymore. I tried restarting everything, same. Is there a way to refresh/force this properly? (command line ?) Thank you!

 

B



[#] Sat Aug 01 2020 18:35:42 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: user deleted from web interface

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I am configuring a citadel server, everything seems to work for the
most part, but when I deleted a user from the web interface, and then
wanted to recreate it, it complains that user already exists,

Try it again. The remnants of that user's record was probably purged overnight and you can create it again now.

[#] Sat Aug 01 2020 18:37:34 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Overwritten citadel index page

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Is there any way to get the  webcit /var/www/html/index.html page
back?

WebCit doesn't have a /var/www/html/index.html page, because it uses its own self-contained web server.

Do a "netstat -lnp" and see what's listening on port 80. If "httpd" (Apache) has port 80, WebCit can't use it, and vice versa. You have to choose which web server is going to listen on port 80, and move the other one to another port.

[#] Sun Aug 02 2020 22:06:00 EDT from evilsofa @ Uncensored

Subject: Access to other users mail

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Is there a method to give a specified user access to another users email for audit purposes?  Hopefully without the watched person knowing?

 

thanks

Mike



[#] Mon Aug 03 2020 16:07:14 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Access to other users mail

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

If you know the actual name of the room (such as "8644012017.Mail") you can use the private room commands to invite another user to it, but there's no way to prevent the owner of the room from seeing that someone else has access to the room.

[#] Tue Aug 04 2020 17:30:15 EDT from "s3cr3to" <s3cr3to@uncensored.citadel.org> to Citadel_Support <room_Citadel_Support@uncensored.citadel.org>

Subject: Re: Access to other users mail

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

You may be able to do this by using IMAP on your computer to connect to
that user account. Just configure it not to download the emails, not to
mark them as read and not to delete anything on the server. (Thunderbird)

Try a new account, fill it with emails and try this method in
thunderbird. You will see that the user's email client does not perceive
this action.(I think)

I do this to organize the mailbox of a user who receives hundreds of
emails a week. The user uses POP (but I already checked with another
user who uses IMAP) to download his mail; and so he doesn't have to
re-download the thousands of emails in case he needs to reinstall his
computer.

Then, when I see that the emails have already been "read/downloaded" by
the user; I simply move the old ones to the archive folder.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)


On 8/3/20 2:07 PM, IGnatius T Foobar wrote:
If you know the actual name of the room (such as "8644012017.Mail") you can
use the private room commands to invite another user to it, but there's no
way to prevent the owner of the room from seeing that someone else has access
to the room.

[#] Thu Aug 13 2020 07:25:58 EDT from BenM @ Uncensored

Subject: Re: housekeeping: WARNING: housekeeping loop has not run for 2467 minutes.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Presumably related to the housekeeping loop issue, there seems to be a general problem with my Citadel system where idle sessions are not cleared up and just stay alive indefinitely. This is causing the CPU usage to max out and eventually bring down the entire box (not just citserver).

I noticed that the 'Maximum concurrent sessions' setting was unlimited (as far as I know it has always been set to 0), so I changed it to 20. However, Citadel soon hits 20 sessions and stops accepting SMTP mail or allowing IMAP logons or webcit logins until restarted manually.

syslog contains 'context: scheduled 20 idle sessions for termination'

The box it is running on is:
Operating system: Debian Linux 10 (32 bit)
Processor: Intel(R) Atom(TM) CPU D525 @ 1.80GHz, 4 cores
RAM: 2GB RAM

Is anyone else facing this issue or am I just lucky?



[#] Thu Aug 20 2020 06:02:21 EDT from alex007 @ Uncensored

Subject: Re: Corrupted attachments

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

The problem still exists, I have  with a new installation of citadel 929 on
raspberrypi 3 with a fresh raspbian - based on debian buster.

I could sponsor a new raspberrypi to citadel.org to test it.

Fri May 08 2020 11:10:25 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored Subject: Re: Corrupted attachments
I have a really old Pi and will see what I can do to test. It might not work at all, but who knows. What is the size of the attachment you tried to send?

 



[#] Thu Aug 20 2020 11:56:44 EDT from josel @ Uncensored

Subject: Citadel on standalone network

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I have Citadel installed on two networks sandboxed (no internet) and also on a network with internet. For some reason Citadel takes too long to load on the sandboxed network but no problems on the network with internet access. What could be the cause?



[#] Thu Aug 20 2020 12:41:45 EDT from warbaby @ Uncensored

Subject: Re: Citadel on standalone network

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

DNS resolution most likely, If you have no DNS service at all, a lot of services are going to be painfully slow to respond.

Try adding some local dns entries in /etc/hosts or router, or whatever is pretending to be your dns.. (that will fix slow ssh logins also.

192.168.0.5 mail mail.local.lan muh.mailserver.lan  citadel  # whatever

 

Thu Aug 20 2020 11:56:44 AM EDT from josel @ Uncensored Subject: Citadel on standalone network

I have Citadel installed on two networks sandboxed (no internet) and also on a network with internet. For some reason Citadel takes too long to load on the sandboxed network but no problems on the network with internet access. What could be the cause?



 



[#] Thu Aug 20 2020 13:00:40 EDT from josel @ Uncensored

Subject: Re: Citadel on standalone network

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Forgot to mention that each network does have it's own DNS server.



Go to page: First ... 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 ... Last