Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 15 16 17 18 [19]
[#] Mon Sep 23 2019 10:53:02 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Hello Citadelia's

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

My first experience with spamassassin [traumatised] - its an
aggressive little bugger isnt it? and i was wondering why email wasnt
working? well after actually configuring spamassasin correctly or at
least my version email works a treat.

Spam filtering can be tricky to get just right. I find that a combination of some good RBL's plus SpamAssassin tuned to reject mail that contains links to sites that are on an RBL works pretty well. Lately I've also had to reject mail from vanity domains such as *.rocks, *.ninja, *.monster, etc. In practice, 100% of the mail from these domains is spam.

[#] Mon Sep 23 2019 15:07:21 EDT from xylo @ Uncensored

Subject: Re: Hello Citadelia's

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

yes , I couldnt update my old mail server as it was debian 5 or 6? anyway old, lots of spam, and other nefarious emails so I shutdown and went to .... citadel. I found your protocol command page to tinker with . Ill read a bit more about spamassassin as well.

Anyway thanks again.

 



[#] Mon Sep 23 2019 15:12:00 EDT from xylo @ Uncensored

Subject: Re: Hello Citadelia's

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

sorry me again, I read pimylifes install page - that was how i got onto citadel - anyway his Idea of setting spamassassin to "2" was a little aggressive I thought - all emails i tested it with were 2.4? about.. its probably about tuning i expect -- the RBL list is the correct format - rbl.megarbl.net or with http before?



[#] Tue Sep 24 2019 13:16:45 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Hello Citadelia's

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

The RBL's we use here are: bl.spamcop.net, b.barracudacentral.org, cbl.abuseat.org, zen.spamhaus.org

The default spam threshold level for SpamAssassin is 5, so setting it to 2 does sound *very* aggressive. However, I don't claim to be an expert on that topic; you're probably better off asking in the SpamAssassin project's own forums.

There are also third party spam filtering services that will work very well, but if you're running Citadel you have probably already taken a position that you don't want some other organization reading your mail before you get it.

[#] Tue Sep 24 2019 13:19:36 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Hello Citadelia's

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Thanks for the interesting software , just a quick question [of no
particular importance] does jabber "server to server" work? is it a
thing ? or a future thing maybe?

The stubs are in place for XMPP S2S to be written in the future, but right now we don't have it.

Discouraging this, of course, was the fact that all the major services didn't support S2S, and eventually dropped support for XMPP completely, because they don't want you venturing outside of their little walled gardens.

[#] Wed Sep 25 2019 07:15:17 EDT from alex007 @ Uncensored

Subject: Re: where are the old posts on citadel support?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

thanks for the info! Please leave all messages if possible. It's a huge knowledge repository.

Fri Sep 20 2019 11:21:17 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored Subject: Re: where are the old posts on citadel support?
I look for old posts in this Room. The oldest posts are from September
2018.
Do you have an archiv?

We used to send it to mail-archive.org but we were getting abusive spam from the people at Zimbra so we had to stop it. Sorry.

 



[#] Wed Sep 25 2019 07:26:15 EDT from alex007 @ Uncensored

Subject: Re: maximum number of Mails displayed wit webcit in a room

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

my english is bad.

So my question again:

Is it true that webcit only can display a certain number of messages?

In one room there are exactly 7005 messages that I can see in webcit, but there are more messages, newer messages I can't see.

Thunderbird my mail client shows me all messages, but even Thunderbird tells me, the number of messages is "7005+"

Is that a magic numer : 7005?

Fri Sep 20 2019 04:31:19 EDT from alex007 @ Uncensored Subject: maximum number of Mails displayed wit webcit in a room

is it possible, that webcit only can display a certain number of messages?

In one room there are exactly 7005 messages that I can see in webcit, but there are more messages, newer messages I can't see.

Thunderbird my mail client shows me all messages, but even Thunderbird tells me, the number of messages is "7005+"

Is that a magic numer : 7005?

 

Any Ideas



thanx for your input!



[#] Thu Sep 26 2019 14:56:54 EDT from gll @ Uncensored

Subject: Re: Delivery Status Notification (Failure) Anyone?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi, just received 1340 rejection notices again on another rejected email.  Seems it keeps trying to send it for over a week and when it does it tries once every minute and sends out the rejection notice.

Fri Sep 20 2019 15:53:35 EDT from gll @ Uncensored
 

Subject: Re: Delivery Status Notification (Failure) Anyone?

This is the best I could copy, from message source.

It says "X-Mailer: Citadel 917" because it's the only notice I saved, but I'm getting the same results after the update to Citadel 927.

I've  sent another email to an address that rejects.  I'll post that when the rejection notices start coming in.

I there a better way to look at the email in raw for more info? 

===============================

From - Mon Jul 15 18:27:13 2019

X-Account-Key: account15

X-UIDL: 561803

X-Mozilla-Status: 0005

X-Mozilla-Status2: 00000000

X-Mozilla-Keys:                                                                                 

Return-Path: Citadel

Date: Mon, 15 Jul 2019 17:07:21 -0700

Subject: Delivery Status Notification (Failure)

Message-ID: <5D2D1539-0008928B@MY_DOMAIN_NAME.ca>

From: "Citadel" <citadel@MY_DOMAIN_NAME.ca>

Content-type: multipart/mixed; boundary="=_Citadel_Multipart_MY_DOMAIN_NAME.ca_5438061e"

MIME-Version: 1.0

X-Mailer: Citadel 917

 

This is a multipart message in MIME format.

 

--=_Citadel_Multipart_MY_DOMAIN_NAME.ca_5438061e

Content-type: text/plain

 

A message you sent could not be delivered to some or all of its recipients

due to prolonged unavailability of its destination(s).

Giving up on the following addresses:

 

John.Doe@pwgsc-tpsgc.gc.ca: 421 (Domain service not available, closing transmission channel)

--=_Citadel_Multipart_MY_DOMAIN_NAME.ca_5438061e

Content-type: message/rfc822

Content-Transfer-Encoding: 7bit

Content-Disposition: inline

 

Return-Path: gord@MY_DOMAIN_NAME.ca

Date: Tue, 09 Jul 2019 14:09:07 -0700

To: Jan Doe <Jan.Doe@bgis.com>

CC: John Doe <John.Doe@pwgsc-tpsgc.gc.ca>

Subject: Re: Security Breach

Message-ID: <5D250273-00088324@MY_DOMAIN_NAME.ca>

From: "gord" <gord@MY_DOMAIN_NAME.ca>

MIME-Version: 1.0

X-Mailer: WebCit 917

Content-type: multipart/alternative; boundary="Citadel--Multipart--MY_DOMAIN_NAME.ca--0324--0002"

 

This is a multipart message in MIME format.

 

--Citadel--Multipart--MY_DOMAIN_NAME.ca--0324--0002

Content-type: text/plain; charset=utf-8

Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

 

Hi, <<<<<<<<<<<<<    BODY DELETED   >>>>>>>>>>>>>

 

 

--Citadel--Multipart--MY_DOMAIN_NAME.ca--0324--0002

Content-type: text/html; charset=utf-8

Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

 

<html><body>

Hi <<<<<<<<<<<<<    BODY DELETED   >>>>>>>>>>>>> autre moyen.)</p>=0A<=

</body></html>

 

--Citadel--Multipart--MY_DOMAIN_NAME.ca--0324--0002--

--=_Citadel_Multipart_MY_DOMAIN_NAME.ca_5438061e--

 



 



[#] Fri Sep 27 2019 01:28:39 EDT from giovanni @ Uncensored

Subject: webcit not responding

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi There, 

 

I have installed Citadel on a CentOS machine.

All component have been installed without any error.

I can see all ports listening correctly:

# netstat -anltup |grep LIST

tcp        0      0 0.0.0.0:119             0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:504             0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:25              0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:993             0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:995             0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:2020            0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:5222            0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:587             0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:110             0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:143             0.0.0.0:*               LISTEN      1499/citserver

tcp        0      0 0.0.0.0:2000            0.0.0.0:*               LISTEN      1124/webcit

 

 

But when I try to connect to webcit from a browser ( http://myserver:2000 ) I receive a 'connection reset error'

And if I try from the same machine I see the same result

 

# wget localhost:2000

--2019-09-27 01:19:06--  http://localhost:2000/

Resolving localhost (localhost)... ::1, 127.0.0.1

Connecting to localhost (localhost)|::1|:2000... failed: Connection refused.

Connecting to localhost (localhost)|127.0.0.1|:2000... connected.

HTTP request sent, awaiting response... Read error (Connection reset by peer) in headers.

Retrying.

 

--2019-09-27 01:19:08--  (try: 2)  http://localhost:2000/

Connecting to localhost (localhost)|127.0.0.1|:2000... connected.

HTTP request sent, awaiting response... Read error (Connection reset by peer) in headers.

Retrying.

 
 
I looked for logs but I couldn't find much.
How can I troubleshoot this further?
 
Cheers, Giovanni
 


[#] Tue Oct 01 2019 15:50:00 EDT from giovanni @ Uncensored

Subject: Re: webcit not responding

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Eventually I found a work-around removing SSL (I don't need security so it works for me):

 

/etc/systemd/system/webcit-http.service

FROM

ExecStart=/usr/local/webcit/webcit -s  -i0.0.0.0 -p2000 uds /usr/local/citadel

TO

ExecStart=/usr/local/webcit/webcit -i0.0.0.0 -p2000 -x9 -t/usr/logwebcit uds /usr/local/citadel



[#] Fri Oct 04 2019 08:16:22 EDT from mk @ Uncensored

Subject: Can't login!

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi all,

 

I installed Citadel on a Rasbian setup and i cannot get pass the initial login page!!! I followed this guide:

 

https://pimylifeup.com/raspberry-pi-email-server/

 

It recognises my username/password but after clicking on login...nothing happens!Any idea; 

 

Ι`m using webcit (ports 931 and 8443) as a webserver!!!

ty

Manolis



[#] Sat Oct 05 2019 06:33:06 EDT from Skaterunner @ Uncensored

Subject: Email attachments

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi all,

Email attachments are still corrupted! 

Citadel installed on a raspberry pi 4. I use it on a standalone network for personal use. Email attachments are corrupted just going from one account to another without leaving the closed network. By corrupted I mean they can’t be read by the original program. I tried text files and libre doc files. This issue must have been addressed but I can’t find any info about remedies. Suggestions welcomed.

Sincerly Skaterunner




[#] Sat Oct 05 2019 07:13:04 EDT from btg @ Uncensored

Subject: var/run/citadel/citadel-admin.socket

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Won't seem to install and get the error no file or directory var/run/citadel/citadel-admin.socket on Raspbian system - any suggestions?

 



[#] Mon Oct 07 2019 00:14:11 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Lobby> @Server command: rwho
100
540060|(not logged in)||45.82.153.37|SMTP session|1570421294| |.-||||0


Wow

More than half a million sessions served by this running instance of citserver.

It just goes to show how exceptionally stable the server is now. This must be a disappointment for the people who used to enjoy posting "BOOM!" every time they were disconnected, some ~20 years ago when we first changed to a multithreaded server.

I almost hate to upgrade and lose the session count!

[#] Sat Oct 12 2019 11:59:49 EDT from TheOneLaw @ Uncensored

Subject: STARTTLS on SMTP port 25

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

#

You are connected to CitadelServer, running Citadel 927 with WebCit 925, server build 927

My easy install on an updated Debian 9 seems to work well with the single exception of the STARTTLS missing on port 25

root@mynew.org:~# telnet xx.xx.xxx.xxx 25
Trying xx.xx.xxx.xxx...
Connected to xx.xx.xxx.xxx.
Escape character is '^]'.
220 mynew.org ESMTP Citadel server ready.
ehlo
250-Hello  (xx.xx.xxx.xxx [xx.xx.xxx.xxx])
250-HELP
250-SIZE 10485760
250-AUTH LOGIN PLAIN
250-AUTH=LOGIN PLAIN
250 8BITMIME
quit
221 Goodbye...
Connection closed by foreign host.

Anyway,

running as root

/usr/local/citadel/citserver -x9

seemed to perform exactly what is needed (StARTTLS works properly)

which makes me wonder if

this differs somehow from running it from  the systemd ExecStart which is passed on to user "citadel'

[noting that the setup default is 'root' which I tried first

before trying a local user, both of which the system utterly ignored]

# Citadel Server unit file created by Easy Install
[Unit]
Description=Citadel Server
After=network.target
[Service]
ExecStart=/usr/local/citadel/citserver
ExecReload=/bin/kill
KillMode=process
Restart=on-failure
LimitCORE=infinity
[Install]
WantedBy=multi-user.target

so perhaps it is yet another SystemD gotcha ?

It is definitely running by system user 'citadel' in both instances:

SystemD:

citadel    683     1  0 13:42 ?        00:00:00 /usr/local/citadel/citserver

CommandLine, as ROOT,:

citadel    757   566  0 14:00 pts/0    00:00:00 /usr/local/citadel/citserver -x9

still looking for the issue,

thought this should be in a citadel.rc config file somewhere but that seems to only be for sendcommand sessions...

 

cheers

 

Thu Jun 06 2019 19:21:22 EDT from c3rebro2 @ Uncensored Subject: Issues updating from 8.24 to 925

Hello together.

Iam ran into an issue when trying to update citadel.

 

I previously installed citadel on debian 8 "jessie" with "apt-get install citadel-suite". That worked fine for several months. I now tried to get rid of the poor security report from https://www.checktls.com/TestReceiver.

Appearantly 8.24 that i installed was compiled without openssl support (at least the cli-client which is from the same source claims so). so there seems to be no way to enable the starttls capability for Port 25 smtp or at least i didn't know how to enable it.

 

Thats the reason when i decided to give a try to update citadel.

First i tried to build the sources from scratch.

 

Unfortunately i got error messages when trying to run make:

Dependencies: gcc -M -I. -I ./include/  | sed -e 's!.o!.o /.o buildinfo!' > buildinfo
Compile: gcc -g -O2 -Wall -Wcast-qual -Wcast-align -Wstrict-prototypes -Wno-strict-aliasing -D_REENTRANT -pthread -I ./include/ -I. -I ./include/ -DHAVE_CONFIG_H -DDIFF="/usr/bin/diff" -DPATCH="/usr/bin/patch" -c  -o buildinfo
LDFLAGS:

serv_extensions.o: In function `CtdlRegisterProtoHook':
/usr/src/citadel/serv_extensions.c:273: undefined reference to `FourHash'
msgbase.o: In function `FillMsgKeyLookupTable':
/usr/src/citadel/msgbase.c:103: undefined reference to `FourHash'
msgbase.o: In function `CtdlWriteObject':
/usr/src/citadel/msgbase.c:3632: undefined reference to `StrBufBase64Append'
modules/instmsg/serv_instmsg.o: In function `flush_individual_conversation':
/usr/src/citadel/modules/instmsg/serv_instmsg.c:441: undefined reference to `StrBufRFC2047encodeMessage'
modules/migrate/serv_migrate.o: In function `migr_xml_end':
/usr/src/citadel/modules/migrate/serv_migrate.c:801: undefined reference to `StrBufDecodeBase64To'
collect2: error: ld returned 1 exit status
Makefile:134: recipe for target 'citserver' failed
make: *** [citserver] Error 1

Because i was not able to resolve these messages i went over to the "easy-install" script. That indeed did compiled successfully. However, the script was not able to run the setup procedure.

When i tried to run citserver 925 from the fresh build manually from /usr/local/citadel i was presented with the following:

citserver[1523]: Initializing configuration system
Your system is configured for LDAP authentication,
but you are running a server built without OpenLDAP support.

Lets stay honest: I have no clue if i need the update to enable starttls support on port 25 at all. So that might be the first question to answer before continuing...

 

Cheers

Steven

 



 



[#] Mon Oct 14 2019 02:18:03 EDT from TheOneLaw @ Uncensored

Subject: Re: STARTTLS on SMTP port 25

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Attempting to replicate this but now all efforts end with no STARTTLS no matter how I reconfigure or re-install.
 I am guessing this is something inside the Debian 9 permissions but still too early to know any more.

{yes, I am using setcap ~+eip to ensure the port is open to citserver}

more later, someday



[#] Mon Oct 14 2019 04:04:02 EDT from alex007 @ Uncensored

Subject: Re: Email attachments

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

This issue was named in the past several times, not a solution yet, seems only occur with raspbian or raspi respectively

Sat Oct 05 2019 06:33:06 EDT from Skaterunner @ Uncensored Subject: Email attachments

Hi all,

Email attachments are still corrupted! 

Citadel installed on a raspberry pi 4. I use it on a standalone network for personal use. Email attachments are corrupted just going from one account to another without leaving the closed network. By corrupted I mean they can’t be read by the original program. I tried text files and libre doc files. This issue must have been addressed but I can’t find any info about remedies. Suggestions welcomed.

Sincerly Skaterunner




 



[#] Mon Oct 14 2019 15:57:06 EDT from TheOneLaw @ Uncensored

Subject: Re: STARTTLS on SMTP port 25

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

STARTTLS also missing

on DEBIAN BUSTER via easy-install.

 

wondering if this implicates anything important:

(from Debian stretch effort)

/usr/bin/ld: warning: libssl.so.1.0.2, needed by /usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/6/../../../x86_64-linux-gnu/libcurl.so, may conflict with libssl.so.1.1
/usr/bin/ld: warning: libcrypto.so.1.0.2, needed by /usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/6/../../../x86_64-linux-gnu/libcurl.so, may conflict with libcrypto.so.1.1



[#] Tue Oct 15 2019 11:52:11 EDT from simon2371 @ Uncensored

Subject: Citadel stop working BDB0075 DB_PAGE_NOTFOUND

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Citadel had been working for months without issue. Out of not where it stops, and produces an error:

citserver[1522]: db: cdb_fetch(9): BDB0075 DB_PAGE_NOTFOUND: Requested page not found

Step I took trying to resolve this:

rebooted the server

rpm --rebuilddb

yum update

rpm -q rpm

rpm --rebuilddb

rpm -q rpm

rm -rf /var/lib/rpm/__db*

db_verify /var/lib/rpm/Packages

rpm --rebuilddb

grep rpm /etc/rc.d/rc.sysinit

rm -f /var/lib/rpm/__db* &> /dev/null

ps -aux | grep -e rpm -e yum -e up2date

lsof | grep /var/lib/rpm

rm -f /var/lib/rpm/__db*

cd /var/lib

tar -zcvf /var/preserve/rpmdb-$(date +%Y-%m-%d_%H-%M-%S).tar.gz rpm

cd /var/lib/rpm

rm -f __db*

/usr/lib/rpm/rpmdb_verify Packages

echo $?

rpm -vv --rebuilddb

cd /var/lib/rpm

/usr/lib/rpm/rpmdb_verify Packages

 

I even tried to reinstall citadel, same error. On the messages log:

Oct 15 11:22:37 gundam citserver[1763]: db: cdb_fetch(9): BDB0075 DB_PAGE_NOTFOUND: Requested page not found

Oct 15 11:22:37 gundam citserver: citserver[1763]: db: cdb_fetch(9): BDB0075 DB_PAGE_NOTFOUND: Requested page not found

Oct 15 11:22:37 gundam systemd: citadel.service: main process exited, code=exited, status=105/n/a

Oct 15 11:22:37 gundam systemd: Unit citadel.service entered failed state.

Oct 15 11:22:37 gundam systemd: citadel.service failed.

Oct 15 11:22:37 gundam systemd: citadel.service holdoff time over, scheduling restart.

Oct 15 11:22:37 gundam systemd: Stopped Citadel Server.

Oct 15 11:22:37 gundam systemd: start request repeated too quickly for citadel.service

Oct 15 11:22:37 gundam systemd: Failed to start Citadel Server.

Oct 15 11:22:37 gundam systemd: Unit citadel.service entered failed state.

Oct 15 11:22:37 gundam systemd: citadel.service failed.

 

 Can someone please help me out? Thank you.



Go to page: First ... 15 16 17 18 [19]