Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 27 28 29 30 [31] 32 33
[#] Mon Aug 16 2021 14:04:28 EDT from s3cr3to to room_Citadel_Support@uncensored.citadel.org

Subject: Re: Trying to configure/use Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Before, I had a similar situation due to pop-up blocks.

In webcit, using copy-paste works for me.

The Citadel logo works to.



On 8/16/21 1:15 AM, RiddickV wrote:

Hey all, 

 

I'm using Citadel on Debian, and I'm running into a slight issue. Uploading attachments is fine and dandy, linking images is fine and dandy, but you can't upload for use inline.

Any ideas on where to start looking? I've tried digging thru stuff for TinyMCE but I think I just am misunderstanding where I should even be looking.

Thanks in advance!

 

 

 


[#] Mon Aug 16 2021 17:39:26 EDT from s3cr3to to room_Citadel_Support@uncensored.citadel.org

Subject: Re: Trying to configure/use Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

In first message I use Firefox/webcit.

But it works in Thunderbird too.
Examples:

Copy+paste


image from https://www.citadel.org/logo-2020-website.png


On 8/16/21 12:04 PM, s3cr3to wrote:

Before, I had a similar situation due to pop-up blocks.

In webcit, using copy-paste works for me.

The Citadel logo works to.



On 8/16/21 1:15 AM, RiddickV wrote:

Hey all, 

 

I'm using Citadel on Debian, and I'm running into a slight issue. Uploading attachments is fine and dandy, linking images is fine and dandy, but you can't upload for use inline.

Any ideas on where to start looking? I've tried digging thru stuff for TinyMCE but I think I just am misunderstanding where I should even be looking.

Thanks in advance!

 

 

 


[#] Mon Aug 16 2021 19:12:35 EDT from RiddickV

Subject: Re: Trying to configure/use Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Ah. So there's no specific Upload to use inline functionality?   The copy/paste part works, but I'm trying to see if it will just attach an image and you can use it as part of your message, or not.
Thanks, though. Didn't know copy-paste worked until you brought it up.

 

 

Mon Aug 16 2021 17:39:26 EDT from s3cr3to Subject: Re: Trying to configure/use Citadel
In first message I use Firefox/webcit.

But it works in Thunderbird too.
Examples:

Copy+paste

 

image from https://www.citadel.org/logo-2020-website.png

 

On 8/16/21 12:04 PM, s3cr3to wrote:

Before, I had a similar situation due to pop-up blocks.

In webcit, using copy-paste works for me.

The Citadel logo works to.

 

 

On 8/16/21 1:15 AM, RiddickV wrote:

Hey all, 

 

I'm using Citadel on Debian, and I'm running into a slight issue. Uploading attachments is fine and dandy, linking images is fine and dandy, but you can't upload for use inline.

Any ideas on where to start looking? I've tried digging thru stuff for TinyMCE but I think I just am misunderstanding where I should even be looking.

Thanks in advance!

 

 



 

 


[#] Mon Aug 16 2021 19:18:34 EDT from IGnatius T Foobar

Subject: Re: Trying to configure/use Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I'm using Citadel on Debian, and I'm running into a slight issue.
Uploading attachments is fine and dandy, linking images is fine and
dandy, but you can't upload for use inline.

If you copy and paste an image into the WebCit editor, it *should* do the right thing. In this case, the "right thing" is that it gets converted to a data: URI and embedded in the text.

I do agree that this could be a bit more elegant but we are in the process of completely overhauling WebCit and the new version will definitely be more modern.

[#] Wed Aug 25 2021 23:07:29 EDT from younker

Subject: Re: 500 No such user on AUTH LOGIN

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

same issue



[#] Wed Aug 25 2021 23:20:41 EDT from younker

Subject: Re: 500 No such user on AUTH LOGIN

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Fri Mar 26 2021 18:07:36 EDT from gronkdalonka Subject: 500 No such user on AUTH LOGIN

I noticed with the latest easy-install version of citadel sending mails via some clients (Fairemail) is not possible because smtp's AUTH LOGIN throws a "500 No such user" error when submitting an existing user name.
AUTH PLAIN is working fine.

So i guess smtp LOGIN is broken.

Can this be fixed or LOGIN removed from available AUTH methods?
Or is just something wrong with my setup?

 



We got the same issue:

auth login + crlf

encodedUsername

500 no such user

But login this way will be ok:

auth login + encodedUsername

encodedPwd

BTW, "AUTH LOGIN" works fine on version 917, so this may be a specific issue of version 931. 



[#] Thu Aug 26 2021 00:47:18 EDT from IGnatius T Foobar

Subject: Re: 500 No such user on AUTH LOGIN

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


Have you done an update from Easy Install any time since June 5? That is the date the issue was fixed.

If your update is newer than that, we will reopen this issue; otherwise please upgrade.

[#] Mon Aug 30 2021 03:39:02 EDT from younker

Subject: Re: 500 No such user on AUTH LOGIN

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Thu Aug 26 2021 00:47:18 EDT from IGnatius T Foobar Subject: Re: 500 No such user on AUTH LOGIN

Have you done an update from Easy Install any time since June 5? That is the date the issue was fixed.

If your update is newer than that, we will reopen this issue; otherwise please upgrade.

We installed CITADEL of Easy Install in mid-Aug with "curl https://easyinstall.citadel.org/install | bash", and we will reinstall in a few days, just in case.



[#] Thu Sep 02 2021 15:17:22 EDT from F3yl1x

Subject: SMTP Relay as Smarthost

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello, im Stuck configuring the Smarthost the right way.

I have a

username: user@example.com

passwort: passwrd

a smtp server: example.smtp.com

a port: 25 or 587

 

I found this on the website:

 

[smtp[s]://][username:password@]host[:port]

 

smtp://user@example.com:passwrd@example.smtp.com:587 does not work.

 

What am I doing wrong?

 

Thanks for you help!





[#] Fri Sep 03 2021 00:10:37 EDT from IGnatius T Foobar

Subject: Re: SMTP Relay as Smarthost

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

According to [ https://unix.stackexchange.com/questions/609888/how-to-escape-in-curl-command-password-field ] the libcurl library allows you to use URL escapes, so if your username has a @ in it you might try changing that to %40 , something like this:

smtp://user%40example.com:password@example.smtp.com:587

Citadel uses libcurl to send mail, so whatever is valid for libcurl will be valid for Citadel.

[#] Fri Sep 03 2021 05:29:39 EDT from F3yl1x

Subject: Re: SMTP Relay as Smarthost

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Tank you very much, that worked!



[#] Sat Sep 04 2021 09:22:03 EDT from IGnatius T Foobar

Subject: Re: SMTP Relay as Smarthost

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Glad to hear it. Enjoy!

[#] Tue Sep 07 2021 08:07:56 EDT from RiddickV

Subject: Corrupted image for logon screen.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

So, thank you to everyone that helped with my previous little misunderstanding about how things worked with the text editor incorporated into Citadel.

Now, I have a more.. serious issue. I was trying to change the login image, and it got corrupted on upload, which has now apparently borked the snot out of the login screen.

.....help?  I'm trying to figure where it's saved and/or at least looking where I can make revertible changes to make it not try to serve said file, but I'm...not having luck.

Thanks!



[#] Wed Sep 08 2021 07:07:49 EDT from alienone

Subject: problems in recieving email

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

first of all Im newby to configuring servers.

i just installed citadel mail server on my VPS with easy install but now I realized that I can send emails from Citadal Meil Server but I cant recieve them. 

I didnt change anything on my VPS. I just installed ubuntu 20 on it and started installing Citadel.



[#] Sat Sep 11 2021 10:55:34 EDT from IGnatius T Foobar

Subject: Re: Corrupted image for logon screen.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

.....help?  I'm trying to figure where it's saved and/or at least
looking where I can make revertible changes to make it not try to
serve said file, but I'm...not having luck.

Room banners and other such objects are stored in a hidden room called "Local System Configuration"

You can go there with the text client, find the one you want, and delete its message.

[#] Sat Sep 11 2021 10:57:19 EDT from IGnatius T Foobar

Subject: Re: problems in recieving email

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

now I realized that I can send emails from Citadal Meil Server but I
cant recieve them. 

Make sure your VPS provider allows port 25 to be open. And futhermore, make sure there isn't already some other program listening on port 25.

Try this:

telnet <your server> 25

If the SMTP banner does not materialize at all, port 25 is blocked (or Citadel is not running).

If the SMTP banner does not say "citadel" in it, some other program is listening there.

[#] Fri Sep 17 2021 20:34:56 EDT from s3cr3to

Subject: Test for Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Day 17, testing Uncensored.

"This is Major Tom to Ground Control
I'm stepping through the door
And I'm floating in a most peculiar way
And the stars look very different today"



[#] Sun Sep 19 2021 15:45:48 EDT from s3cr3to

Subject: Re: Test for Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Test Sept-19B from Firefox; the previous test from SMTP does not appear yet.

 

Fri Sep 17 2021 08:34:56 PM EDT from s3cr3to Subject: Test for Uncensored

Day 17, testing Uncensored.

"This is Major Tom to Ground Control
I'm stepping through the door
And I'm floating in a most peculiar way
And the stars look very different today"



 



[#] Sun Sep 19 2021 15:45:53 EDT from s3cr3to

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Test Sept-19B from Firefox; the previous test from SMTP does not appear yet.

The message shows as "Error"


ERROR: �n�� �E�

Wed Dec 31 1969 07:00:00 PM EST from <>
 

 



[#] Sun Sep 19 2021 15:49:19 EDT from s3cr3to

Subject: (Ignore please)

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

How strange, the message was originally sent from "Development" and appeared here in "Support" and no subject.
(Ignore please)

 

Sun Sep 19 2021 03:45:53 PM EDT from s3cr3to

Test Sept-19B from Firefox; the previous test from SMTP does not appear yet.

The message shows as "Error"


ERROR: �n�� �E�

Wed Dec 31 1969 07:00:00 PM EST from <>
 

 



 



Go to page: First ... 27 28 29 30 [31] 32 33