Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37
[#] Mon Apr 05 2021 08:31:30 EDT from vanadius

Subject: Filter to move Messages marked by SpamAssassin

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I have a working setup with SpamAssassin marking incoming Mail.

Now I want Citadel to move all marked EMails to a Spam-Folder before delivering them to the clients. As I understand it the way to do that is using the server-side mail filters. I just can't seem to get the filter to work.
I expected the filter to be like:
If |X-Spam-Status| |contains| |True| |Move message to| |Spam| and then |continue processing|

I derived the filter from the EMail headers generated by SpamAssassin (The required value is -10.0 to force the EMail as Spam)

X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: True, score=0.8 required=-10.0

However, no EMail matches the filter. If I invert the condition (from |contains| to |does not contain|), all EMails get sent to the Spam folder, so the problem is not with in the moving messages part.

Any Ideas?



[#] Mon Apr 05 2021 12:21:21 EDT from IGnatius T Foobar

Subject: Re: Please delete this room.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Subject: Please delete this room.
"Running Citadel Instance Costs and Stats"

At your request I have deleted the room. Thank you.

[#] Mon Apr 05 2021 22:24:26 EDT from viper

Subject: Re: Please delete this room.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Mon Apr 05 2021 12:21:21 EDT from IGnatius T Foobar Subject: Re: Please delete this room.
Subject: Please delete this room.
"Running Citadel Instance Costs and Stats"

At your request I have deleted the room. Thank you.

Thanks.

 



[#] Tue Apr 06 2021 23:05:36 EDT from smashbot64

Subject: Re: Please delete this room.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Mon Apr 05 2021 22:24:26 EDT from viper Subject: Re: Please delete this room.

 

Mon Apr 05 2021 12:21:21 EDT from IGnatius T Foobar Subject: Re: Please delete this room.
Subject: Please delete this room.
"Running Citadel Instance Costs and Stats"

At your request I have deleted the room. Thank you.

Thanks.

 



I know that you know that I know that you know that I know that...

Is this an example of that?



[#] Tue Apr 06 2021 23:23:41 EDT from smashbot64

Subject: OpenLDAP

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I would like to use OpenLDAP for user auth on my citadel install because 2 other apps on the same server can support OpenLDAP for single sign on and I want it to be homogenous, I dont want users to have to create "accounts" and be bothered with the bullshit of validation just to chat and yammer on a service that I provide for free. 

If anyone has sucessfully integrated a citadel with a phpBB via OpenLDAP, please talk to me. (I realize that integrating phpbb and citadel is frankenstein in nature, run with me here...)

https://www.smashbot.com has 3 different applications within the same "concept". 

phpBB, My Internet Chat Room, and Citadel. 

please feel free to dig around. Try to break stuff, I need beta testers. 



[#] Wed Apr 07 2021 17:23:11 EDT from leon1912

Subject: This program was unable to connect or stay connected

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello,

I have a citadel server running in my network via a Raspberry Pi.

Since about one year, the server is not running anymore.

 

I get the following message when I try to access it:

"This program was unable to connect or stay connected to the Citadel server. Please report this problem to your system administrator"


When I type "systemctl status citadel", I get the following message:

● citadel.service - LSB: Start daemon at boot time

   Loaded: loaded (/etc/init.d/citadel; generated; vendor preset: enabled)

   Active: active (exited) since Sun 2020-01-19 17:08:09 CET; 1 years 2 months ago

     Docs: man:systemd-sysv-generator(8)

  Process: 205 ExecStart=/etc/init.d/citadel start (code=exited, status=0/SUCCESS)

   CGroup: /system.slice/citadel.service

 

Jan 19 17:08:21 raspberrypi citserver[247]: db: BDB1544 process-private: unable to find environment

Jan 19 17:08:21 raspberrypi citserver[247]: db: dbenv->open: BDB0087 DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery

Jan 19 17:08:21 raspberrypi citserver[247]: db: attempting catastrophic recovery...

Jan 19 17:08:21 raspberrypi citserver[247]: db: BDB1544 process-private: unable to find environment

Jan 19 17:08:23 raspberrypi citserver[247]: db: BDB2578 DB_LOGC->get: log record LSN 317/5480299: checksum mismatch

Jan 19 17:08:23 raspberrypi citserver[247]: db: BDB2579 DB_LOGC->get: catastrophic recovery may be required

Jan 19 17:08:23 raspberrypi citserver[247]: db: PANIC: BDB0087 DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery

Jan 19 17:08:23 raspberrypi citserver[247]: db: PANIC: BDB0087 DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery

Jan 19 17:08:23 raspberrypi citserver[247]: db: BDB1544 process-private: unable to find environment

Jan 19 17:08:23 raspberrypi citserver[247]: db: dbenv->open: BDB0087 DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery

 
Is it possible to repair the database without doing a reinstall?
 
 
I am looking forward to your help.
Have a nice day!
 


[#] Thu Apr 08 2021 10:59:31 EDT from IGnatius T Foobar

Subject: Re: This program was unable to connect or stay connected

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Is it possible to repair the database without doing a reinstall?

Yes, run database_cleanup.sh

[#] Thu Apr 08 2021 13:30:52 EDT from ParanoidDelusions

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

So, this is more just a general observation. I've been posting messages, then moving on from a room, then I'll notice the post I thought I had committed did not save. 

Today I noticed that in the upper left hand corner of the screen, in blue - it was flashing "Refusing to post empty message".

This happened several times - but I'm remote and can't really dig into researching any logs. 

But my thought was - I often miss these little alerts because the white on blue alert up in the corner. It is easy to miss. 


If it were just centered on the screen - it would be more noticeable. 





[#] Fri Apr 09 2021 06:07:11 EDT from bartv

Subject: SMTP authentication problem from outlook

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello all,

 

Could not find search function in this forum, so apologies if this is a recurring question.

 

Installed Citadel on my PI4, and most of it is working, except i have problems connecting outlook.

I have setup citadel as my mailserver, and i can send and receive email to external accounts (work, gmail, etc). (Test via Webcit)

 

I'm using outlook 2016 and connect via POP3/SMTP.

Outlook collects mail via POP3 fine from the server, using account settings either on port 110 and 995 no problem.

But is keeps asking for my credentials when using SMTP - controlpanel/mailsettings - test account setting - tries to send a test mail.

Tried SMTP via port 25 no encryption, but also using port 465 - with SSL enabled - keeps popping credentials question and port 587 STARTTLS - credentials quesions

'Your email server rejected your login. Verify your user name and password"

email server rejects login using username/password. But they work fine for POP3 logon......

 

Using the same credentials, sending from my Galaxy S10 via wifi on internal network using builtin mailclient using port 465 and SSL is no problem.

So Citadel & Pi should be configured correctly...

 

I'm lost. Any suggestions ?

 

Tnx

 

Bart

 



[#] Fri Apr 09 2021 07:38:10 EDT from leon1912

Subject: Re: This program was unable to connect or stay connected

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Thu Apr 08 2021 10:59:31 EDT from IGnatius T Foobar Subject: Re: This program was unable to connect or stay connected
Is it possible to repair the database without doing a reinstall?

Yes, run database_cleanup.sh

 

Hey,

thanks for your answer.

In which path is this file located?

 

Best regards

 


[#] Sat Apr 10 2021 22:46:56 EDT from labancabrera

Subject: Outgoing E-mails Not Received

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I've set up a new Citadel server and I'm trying to troubleshoot why e-mails send from the Citadel server are not being received.

I've performed all the steps here:

https://www.citadel.org/outbound_mail.html

 

and everything looks good!  I can telnet to gmail's SMTP server

 

root@raspberrypi:/home/laban# telnet alt1.gmail-smtp-in.l.google.com 25

 

Trying 64.233.186.27...

Connected to alt1.gmail-smtp-in.l.google.com.

Escape character is '^]'.

220 mx.google.com ESMTP o15si3122892qtr.382 - gsmtp

 

Problem is that the email is never received.  I've tested sending to other domains and have the same issue.

I also looked at 

https://www.citadel.org/i_want_to_be_a_whitehead.htm

 

and the only issue I see is that a reverse DNS by my IP resolves to ISP not to my domainname.

 

69.206.142.nn

root@XXXX:/home/laban# host 69.206.142.10

10.142.206.69.in-addr.arpa domain name pointer cpe-69-206-142-nn.hvc.res.rr.com.

 
Does anyone have any thoughts as to what the issue could be or what I should check?
 
Laban


[#] Sat Apr 10 2021 23:05:41 EDT from test2

Subject: Re: Outgoing E-mails Not Received

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

check your mailbox for the delivery failure notice.  the 3 digit code after the recipient address is the foreign mail server rejection id.  your recipient likely subscribes to spamhaus.  If you are sending from a server at a residential address, your service provider likely logged your ip as part of the residential block of addresses to spamhaus.  You're likely on the policy block list.  search your ip to verify.  spamhaus is part of the internet cartel to prevent private upstarts from sourcing email.  PBL list is different from SBL.

 

https://www.spamhaus.org/sbl/



[#] Sun Apr 11 2021 00:04:26 EDT from labancabrera

Subject: Re: Outgoing E-mails Not Received

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

You were 100% correct.  My ip is listed on the PBL. So what do I do?  relay my mail through some SMTP Smarthost?

 



[#] Sun Apr 11 2021 01:43:18 EDT from test2

Subject: Re: Outgoing E-mails Not Received

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

yep, some sort of relay.  rotten internet cartels. 

 

or it'd be nice if they incorporated ip spoofing into citadel!  must be legal, spammers do it every day!



[#] Sun Apr 11 2021 13:21:30 EDT from labancabrera

Subject: Re: Outgoing E-mails Not Received

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

HAHAHAHAHA - Thanks for the help!

 



[#] Sun Apr 11 2021 19:29:35 EDT from test2

Subject: Bug Report- randomization in calendar events

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

IGnatius T Foobar

i stumbled on a bug in the calendar.  create a calendar event.  Then go back to it and add an attendee.  when you click the "check attendee availability" it randomizes the start and stop date and hour settings.

 

it'll also randomize the date and time in the same manner when you first create the calendar event.  the issue is reproducible in this forum as well. 

something is hinky with the check attendee availability button anyway, when you start in the attendee tab and click the button, it jumps away from the tab which is not intuitive behavior.



[#] Mon Apr 12 2021 15:03:36 EDT from IGnatius T Foobar

Subject: Re: Outgoing E-mails Not Received

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


There's very little that Citadel can do about the IP address of your machine being on a PBL. It's actually quite unusual for a residential ISP to permit outbound traffic on port 25 at all.

I'll take another opportunity to mention a service that Citadel operators find useful for running your own hosting operations at home:

[ https://www.aceinnovative.com/index.php?page=resi-vpn-main ]

Ace Innovative Networks offers this service for $15 a month, they send you a router and give you a /29 block of IPv4 addresses (plus one or more /64 IPv6 blocks if you like) and 5 Mbps of VPN bandwidth back to their data center.
This lets you run servers with static IP addresses, no port blocking in either direction, you are on a commercial network so no PBL, and they'll set the reverse DNS to whatever you ask.

I highly recommend this service. Tell them that Art from citadel.org sent you.

[#] Tue Apr 13 2021 01:46:54 EDT from smashbot64

Subject: Re: Outgoing E-mails Not Received

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

port 25 outbound has been on the list of best practices to ban for years.



[#] Tue Apr 13 2021 09:56:56 EDT from bartv

Subject: Re: SMTP authentication problem from outlook

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Fri Apr 09 2021 06:07:11 EDT from bartv Subject: SMTP authentication problem from outlook

Hello all,

 

Could not find search function in this forum, so apologies if this is a recurring question.

 

Installed Citadel on my PI4, and most of it is working, except i have problems connecting outlook.

I have setup citadel as my mailserver, and i can send and receive email to external accounts (work, gmail, etc). (Test via Webcit)

 

I'm using outlook 2016 and connect via POP3/SMTP.

Outlook collects mail via POP3 fine from the server, using account settings either on port 110 and 995 no problem.

But is keeps asking for my credentials when using SMTP - controlpanel/mailsettings - test account setting - tries to send a test mail.

Tried SMTP via port 25 no encryption, but also using port 465 - with SSL enabled - keeps popping credentials question and port 587 STARTTLS - credentials quesions

'Your email server rejected your login. Verify your user name and password"

email server rejects login using username/password. But they work fine for POP3 logon......

 

Using the same credentials, sending from my Galaxy S10 via wifi on internal network using builtin mailclient using port 465 and SSL is no problem.

So Citadel & Pi should be configured correctly...

 

I'm lost. Any suggestions ?

 

Tnx

 

Bart

 

[Edit]

i've been testing  but no luck yet.

syslog has this error : bad password specified for <> Service <SMTP-MTA>

Should the username not be within those emty brackets ? that would mean the username is not forwarded by outlook to citedal ????

this is the log of one session , as you can see the pop3 session is ok....

Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: citserver[32694]: context: session (POP3) started from Laborix.bartscorner.local (192.168.1.117) uid=-1
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: context: session (POP3) started from Laborix.bartscorner.local (192.168.1.117) uid=-1
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: citserver[32694]: user_ops: <bartver> logged in
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: user_ops: <bartver> logged in
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: citserver[32694]: context: [12718]SRV[POP3] Session ended.
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: context: [12718]SRV[POP3] Session ended.
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: citserver[32694]: context: session (SMTP-MTA) started from Laborix.bartscorner.local (192.168.1.117) uid=-1
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: context: session (SMTP-MTA) started from Laborix.bartscorner.local (192.168.1.117) uid=-1
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: citserver[32694]: user_ops: bad password specified for <> Service <SMTP-MTA> Port <25> Remote <Laborix.bartscorner.local / 192.168.1.117>
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: user_ops: bad password specified for <> Service <SMTP-MTA> Port <25> Remote <Laborix.bartscorner.local / 192.168.1.117>
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: SMTP: client disconnected: ending session.
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: citserver[32694]: SMTP: client disconnected: ending session.
Apr 13 15:18:18 raspix citserver[32694]: citserver[32694]: context: [12719]SRV[SMTP-MTA] Session ended.

 

 



 



[#] Tue Apr 13 2021 23:11:09 EDT from ASCII Express

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I wanted to get things straight with the text mode. The main menu says to type .Help SUMMARY, but that help file doesn't exist. I couldn't find the help file in the messages subdirectory or anywhere else. I thought I'd at least remove that part from the main menu, but I couldn't find that either. I wonder if the Easy Install didn't install all of the required files for the text client, given that I had to manually copy over the messages subdirectory myself after installation.
I would like to get everything right before putting my BBS online. Thanks.

Go to page: First ... 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37