Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 ... Last
[#] Wed Oct 24 2018 07:41:40 EDT from dwomackcatt.com @ Uncensored

Subject: Re: EasyInstall warnings

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Preferred email address in preferences doesn't seem to be getting set. How can I fix it? version running Citadel 923 with WebCit 921

It did get set in version 8.24.

Thanks

 

 

Wed Oct 17 2018 17:10:07 EDT from dwomackcatt.com @ Uncensored Subject: Re: EasyInstall warnings

I ran EasyInstall a second time (reinstall) and everything seemed to install ok.  Strange.

 

Dennis

Wed Oct 17 2018 10:33:07 EDT from dwomackcatt.com @ Uncensored Subject: EasyInstall warnings

Trying to use EasyInstall in latest Raspbian Pixel VM as test. 

The terminal window shows multiple warnings. Should I worry about these or just ignore. 

Thanks

 

Dennis



 



 



[#] Wed Oct 24 2018 16:52:41 EDT from dwomackcatt.com @ Uncensored

Subject: Citadel and letsencrypt

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Has anybody used letsencrypt to generate the certificates for Citadel and WebCit?

Got a writeup on how you did it?

I have a RaspberryPi running version Citadel and WebCit, both version 8.24.

The Pi is behind an Untangle next gen firewall/router and DDNS is setup.  The necessary ports are pointed to the Pi.

When I first connect the Mail program on the Mac or the phone, it complains about the certificate.  I just tell it to accept the certificate and things work fine.

I am trying to fix the problem so relatives can use email accounts on the Citadel server.

Thanks for your help.

 

Dennis

 



[#] Thu Oct 25 2018 09:51:52 EDT from hyperanalysis @ Uncensored

Subject: Re: citmail: can't connect: No such file or directory

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Sun Oct 21 2018 14:32:38 EDT from hyperanalysis @ Uncensored Subject: citmail: can't connect: No such file or directory

Hey all,

 

Having a really weird issue with my citadel installation - everything runs fine, I can use the web interface to login, send and receive mail, and also do the same from any mail client using SMTP/IMAP.

 

The issue is trying to send mail from the command line on the server, either manually or when any application tries to use it (such as logwatch), I just keep getting:

 

"citmail: can't connect: No such file or directory"

 

Anyone have any idea what's going on and how to fix it?

 

Many thanks,

Iain.



Hey everyone,

So I managed to fix the issue, looks to have been a corrupt symlink.

Looking at the instructions at http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:installation:does_citadel_have

The specific instructions which did the trick was:

cd /usr/local/citadel 
cd /usr/sbin 
mv sendmail sendmail.OLD 
ln -s /usr/local/citadel/citmail ./sendmail 

Which correctly set the symlink - previously for some strange reason sendmail was pointing to just 'citmail' rather than the full path '/usr/local/citadel/citmail'.

Cheers,

Iain.



[#] Thu Nov 01 2018 10:13:20 EDT from alhemix @ Uncensored

Subject: A TLS/ssl problem

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello friends. I got a small problem with TLS/SSL in my Citadel configuration. I'm quite new in mail administration so please be gentle :)

I successfully added lets encrypt certificate to my citweb server. It works fine in web service. I added also these certificates to a citadel server. I wanted to use them to encrypt mail. But gmail said i didnt encrypt it even if i added it in localization this tutorial said:

http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:systemadmin:how_to_install_a_certificate_signed_by_a_recognized_certificate_authority

Maybe i do something wrong or i miss something. Or just it is possible that i cannot use this certificates to encrypt mails?

Just can you a little help me and lead to answer?



[#] Fri Nov 02 2018 11:26:04 EDT from Freejack @ Uncensored

Subject: Citadel Mail Server won't start.............

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Interesting thing is it started last night. the status is this .......

 

Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: Connecting to clamd at <127.0.0.1>
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: 127.0.0.1: Connection refused
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: Connecting to SpamAssassin at <127.0.0.1>
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: 127.0.0.1: Connection refused
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: Connecting to clamd at <127.0.0.1>
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: 127.0.0.1: Connection refused
Nov 02 10:17:41 citadel citserver[745]: 24546: from=<client@mmsend30.com>, nrcpts=1, relay=send1.mmsend76.com [209.18.93.2], stat=250 Message accepted.
Nov 02 10:17:41 citadel citserver[745]: context: [  1]SRV[SMTP-MTA] Session ended.
Nov 02 10:17:51 citadel citserver[745]: 24547: from=<landsend@email.landsend.com>, nrcpts=1, relay=landsend.outbound-4.postdirect.com [206.165.241.79], stat=250 Message accepted.
Nov 02 10:17:56 citadel citserver[745]: db: cdb_fetch(9): BDB0075 DB_PAGE_NOTFOUND: Requested page not found

 

So it appears I will run the db cleanup and see........ If anyone has any ideas they are much appreciated. This mail server is in a small attorneys office.



[#] Fri Nov 02 2018 11:48:29 EDT from nristen @ Uncensored

Subject: Re: Citadel and letsencrypt

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I use letsencrypt to generate certs for Citadel and Webcit.  You have to stop the webcit process while running letsencrypt - letsencrypt would also have to be run on the pi where citadel is running as well.

Wed Oct 24 2018 04:52:41 PM EDT from dwomackcatt.com @ Uncensored Subject: Citadel and letsencrypt

Has anybody used letsencrypt to generate the certificates for Citadel and WebCit?

Got a writeup on how you did it?

I have a RaspberryPi running version Citadel and WebCit, both version 8.24.

The Pi is behind an Untangle next gen firewall/router and DDNS is setup.  The necessary ports are pointed to the Pi.

When I first connect the Mail program on the Mac or the phone, it complains about the certificate.  I just tell it to accept the certificate and things work fine.

I am trying to fix the problem so relatives can use email accounts on the Citadel server.

Thanks for your help.

 

Dennis

 



 



[#] Fri Nov 02 2018 12:57:53 EDT from Freejack @ Uncensored

Subject: Re: Citadel Mail Server won't start.............

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Well that did not work, still same issue. I see the connection refused and I know both are running. What happened to the config file for citadel?

Fri Nov 02 2018 11:26:04 EDT from Freejack @ Uncensored Subject: Citadel Mail Server won't start.............

Interesting thing is it started last night. the status is this .......

 

Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: Connecting to clamd at <127.0.0.1>
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: 127.0.0.1: Connection refused
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: Connecting to SpamAssassin at <127.0.0.1>
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: 127.0.0.1: Connection refused
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: Connecting to clamd at <127.0.0.1>
Nov 02 10:17:40 citadel citserver[745]: 127.0.0.1: Connection refused
Nov 02 10:17:41 citadel citserver[745]: 24546: from=<client@mmsend30.com>, nrcpts=1, relay=send1.mmsend76.com [209.18.93.2], stat=250 Message accepted.
Nov 02 10:17:41 citadel citserver[745]: context: [  1]SRV[SMTP-MTA] Session ended.
Nov 02 10:17:51 citadel citserver[745]: 24547: from=<landsend@email.landsend.com>, nrcpts=1, relay=landsend.outbound-4.postdirect.com [206.165.241.79], stat=250 Message accepted.
Nov 02 10:17:56 citadel citserver[745]: db: cdb_fetch(9): BDB0075 DB_PAGE_NOTFOUND: Requested page not found

 

So it appears I will run the db cleanup and see........ If anyone has any ideas they are much appreciated. This mail server is in a small attorneys office.



 



[#] Sun Nov 04 2018 08:08:11 EST from citadelphius @ Uncensored

Subject: Bug report: lib/stringbuf.c:2846:2: error: unknown type name 'z_stream

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello!

I'm new to Citadel and am looking forward to trying it out. As I was doing an initial install today, I encountered what appears to be a bug in the code. I have posted the relevant output below. Please let me know if this is something that has a remedy at my end.

Thanks very much!

 

--- Terminal Output ---

LTCompile: /bin/bash ./libtool --silent --mode=compile gcc -I./lib -I. -g -O2 -Wall -Wmissing-prototypes -Wstrict-prototypes -fexceptions -D HAVE_MMAP -o buildinfo -c

 

CC: lib/libcitadel.c

CC: lib/mime_parser.c

CC: lib/tools.c

CC: lib/vcard.c

CC: lib/vnote.c

CC: lib/hash.c

CC: lib/lookup3.c

CC: lib/stringbuf.c

lib/stringbuf.c:2846:2: error: unknown type name 'z_stream'

  z_stream zstream;

  ^~~~~~~~

lib/stringbuf.c: In function 'StrBufNewStreamContext':

lib/stringbuf.c:2873:9: warning: implicit declaration of function 'inflateInit' [-Wimplicit-function-declaration]

   err = inflateInit(&stream->zstream);

         ^~~~~~~~~~~

lib/stringbuf.c:2875:14: error: 'Z_OK' undeclared (first use in this function); did you mean 'W_OK'?

   if (err != Z_OK) {

              ^~~~

              W_OK

lib/stringbuf.c:2875:14: note: each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in

lib/stringbuf.c:2877:11: warning: implicit declaration of function 'zError'; did you mean 'perror'? [-Wimplicit-function-declaration]

    *Err = zError(err);

           ^~~~~~

           perror

lib/stringbuf.c:2877:9: warning: assignment makes pointer from integer without a cast [-Wint-conversion]

    *Err = zError(err);

         ^

lib/stringbuf.c:2897:5: error: 'gz_magic' undeclared (first use in this function)

     gz_magic[0], gz_magic[1], Z_DEFLATED,

     ^~~~~~~~

lib/stringbuf.c:2897:31: error: 'Z_DEFLATED' undeclared (first use in this function); did you mean 'DN_DELETE'?

     gz_magic[0], gz_magic[1], Z_DEFLATED,

                               ^~~~~~~~~~

                               DN_DELETE

lib/stringbuf.c:2899:5: error: 'OS_CODE' undeclared (first use in this function); did you mean 'MSG_MORE'?

     OS_CODE);

     ^~~~~~~

     MSG_MORE

lib/stringbuf.c:2901:9: warning: implicit declaration of function 'deflateInit2' [-Wimplicit-function-declaration]

   err = deflateInit2(&stream->zstream,

         ^~~~~~~~~~~~

lib/stringbuf.c:2904:9: error: 'MAX_WBITS' undeclared (first use in this function)

        -MAX_WBITS,

         ^~~~~~~~~

lib/stringbuf.c:2905:8: error: 'DEF_MEM_LEVEL' undeclared (first use in this function)

        DEF_MEM_LEVEL,

        ^~~~~~~~~~~~~

lib/stringbuf.c:2906:8: error: 'Z_DEFAULT_STRATEGY' undeclared (first use in this function); did you mean '_DEFAULT_SOURCE'?

        Z_DEFAULT_STRATEGY);

        ^~~~~~~~~~~~~~~~~~

        _DEFAULT_SOURCE

lib/stringbuf.c:2909:9: warning: assignment makes pointer from integer without a cast [-Wint-conversion]

    *Err = zError(err);

         ^

lib/stringbuf.c: In function 'StrBufDestroyStreamContext':

lib/stringbuf.c:2942:9: warning: implicit declaration of function 'inflateEnd' [-Wimplicit-function-declaration]

   (void)inflateEnd(&stream->zstream);

         ^~~~~~~~~~

lib/stringbuf.c:2949:9: warning: implicit declaration of function 'deflateEnd' [-Wimplicit-function-declaration]

   err = deflateEnd(&stream->zstream);

         ^~~~~~~~~~

lib/stringbuf.c:2950:14: error: 'Z_OK' undeclared (first use in this function); did you mean 'W_OK'?

   if (err != Z_OK) {

              ^~~~

              W_OK

lib/stringbuf.c:2951:9: warning: assignment makes pointer from integer without a cast [-Wint-conversion]

    *Err = zError(err);

         ^

lib/stringbuf.c: In function 'StrBufStreamTranscode':

lib/stringbuf.c:3034:19: error: request for member 'next_in' in something not a structure or union

    stream->zstream.next_in = (Bytef *) In->ReadWritePointer;

                   ^

lib/stringbuf.c:3034:31: error: 'Bytef' undeclared (first use in this function)

    stream->zstream.next_in = (Bytef *) In->ReadWritePointer;

                               ^~~~~

lib/stringbuf.c:3034:38: error: expected expression before ')' token

    stream->zstream.next_in = (Bytef *) In->ReadWritePointer;

                                      ^

lib/stringbuf.c:3035:19: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

    stream->zstream.avail_in = (uInt) In->Buf->BufUsed -

                   ^

lib/stringbuf.c:3035:32: error: 'uInt' undeclared (first use in this function); did you mean 'uint'?

    stream->zstream.avail_in = (uInt) In->Buf->BufUsed -

                                ^~~~

                                uint

lib/stringbuf.c:3035:38: error: expected ';' before 'In'

    stream->zstream.avail_in = (uInt) In->Buf->BufUsed -

                                      ^~

lib/stringbuf.c:3040:19: error: request for member 'next_in' in something not a structure or union

    stream->zstream.next_in = (Bytef *) In->Buf->buf;

                   ^

lib/stringbuf.c:3040:38: error: expected expression before ')' token

    stream->zstream.next_in = (Bytef *) In->Buf->buf;

                                      ^

lib/stringbuf.c:3041:19: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

    stream->zstream.avail_in = (uInt) In->Buf->BufUsed;

                   ^

lib/stringbuf.c:3041:38: error: expected ';' before 'In'

    stream->zstream.avail_in = (uInt) In->Buf->BufUsed;

                                      ^~

lib/stringbuf.c:3044:18: error: request for member 'next_out' in something not a structure or union

   stream->zstream.next_out = (unsigned char*)stream->OutBuf.buf + stream->OutBuf.BufUsed;

                  ^

lib/stringbuf.c:3045:18: error: request for member 'avail_out' in something not a structure or union

   stream->zstream.avail_out = chunkavail = (uInt) stream->OutBuf.BufSize - stream->OutBuf.BufUsed;

                  ^

lib/stringbuf.c:3045:51: error: expected ';' before 'stream'

   stream->zstream.avail_out = chunkavail = (uInt) stream->OutBuf.BufSize - stream->OutBuf.BufUsed;

                                                   ^~~~~~

lib/stringbuf.c:3047:9: warning: implicit declaration of function 'deflate'; did you mean 'getdate'? [-Wimplicit-function-declaration]

   err = deflate(&stream->zstream,  (LastChunk) ? Z_FINISH : Z_NO_FLUSH);

         ^~~~~~~

         getdate

lib/stringbuf.c:3047:50: error: 'Z_FINISH' undeclared (first use in this function)

   err = deflate(&stream->zstream,  (LastChunk) ? Z_FINISH : Z_NO_FLUSH);

                                                  ^~~~~~~~

lib/stringbuf.c:3047:61: error: 'Z_NO_FLUSH' undeclared (first use in this function)

   err = deflate(&stream->zstream,  (LastChunk) ? Z_FINISH : Z_NO_FLUSH);

                                                             ^~~~~~~~~~

lib/stringbuf.c:3049:58: error: request for member 'avail_out' in something not a structure or union

   stream->OutBuf.BufUsed += (chunkavail - stream->zstream.avail_out);

                                                          ^

lib/stringbuf.c:3059:22: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

   if (stream->zstream.avail_in == 0)

                      ^

lib/stringbuf.c:3066:23: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

    if (stream->zstream.avail_in < 64)

                       ^

lib/stringbuf.c:3069:55: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

      In->Buf->buf + In->Buf->BufUsed - stream->zstream.avail_in,

                                                       ^

lib/stringbuf.c:3070:21: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

      stream->zstream.avail_in);

                     ^

lib/stringbuf.c:3072:39: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

     In->Buf->BufUsed = stream->zstream.avail_in;

                                       ^

lib/stringbuf.c:3079:41: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

      (In->Buf->BufUsed - stream->zstream.avail_in);

                                         ^

lib/stringbuf.c:3083:22: error: 'Z_OK' undeclared (first use in this function); did you mean 'W_OK'?

   if (!rc && (err != Z_OK)) {

                      ^~~~

                      W_OK

lib/stringbuf.c:3084:9: warning: assignment makes pointer from integer without a cast [-Wint-conversion]

    *Err = zError(err);

         ^

lib/stringbuf.c:3091:39: error: request for member 'total_out' in something not a structure or union

   int org_outbuf_len = stream->zstream.total_out;

                                       ^

lib/stringbuf.c:3094:23: error: request for member 'avail_out' in something not a structure or union

   if ((stream->zstream.avail_out != 0) && (stream->zstream.next_in != NULL)) {

                       ^

lib/stringbuf.c:3094:59: error: request for member 'next_in' in something not a structure or union

   if ((stream->zstream.avail_out != 0) && (stream->zstream.next_in != NULL)) {

                                                           ^

lib/stringbuf.c:3097:20: error: request for member 'next_in' in something not a structure or union

     stream->zstream.next_in = (Bytef *) In->ReadWritePointer;

                    ^

lib/stringbuf.c:3097:39: error: expected expression before ')' token

     stream->zstream.next_in = (Bytef *) In->ReadWritePointer;

                                       ^

lib/stringbuf.c:3098:20: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

     stream->zstream.avail_in = (uInt) In->Buf->BufUsed -

                    ^

lib/stringbuf.c:3098:39: error: expected ';' before 'In'

     stream->zstream.avail_in = (uInt) In->Buf->BufUsed -

                                       ^~

lib/stringbuf.c:3103:20: error: request for member 'next_in' in something not a structure or union

     stream->zstream.next_in = (Bytef *) In->Buf->buf;

                    ^

lib/stringbuf.c:3103:39: error: expected expression before ')' token

     stream->zstream.next_in = (Bytef *) In->Buf->buf;

                                       ^

lib/stringbuf.c:3104:20: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

     stream->zstream.avail_in = (uInt) In->Buf->BufUsed;

                    ^

lib/stringbuf.c:3104:39: error: expected ';' before 'In'

     stream->zstream.avail_in = (uInt) In->Buf->BufUsed;

                                       ^~

lib/stringbuf.c:3108:18: error: request for member 'next_out' in something not a structure or union

   stream->zstream.next_out = (unsigned char*)stream->OutBuf.buf + stream->OutBuf.BufUsed;

                  ^

lib/stringbuf.c:3109:18: error: request for member 'avail_out' in something not a structure or union

   stream->zstream.avail_out = (uInt) stream->OutBuf.BufSize - stream->OutBuf.BufUsed;

                  ^

lib/stringbuf.c:3109:38: error: expected ';' before 'stream'

   stream->zstream.avail_out = (uInt) stream->OutBuf.BufSize - stream->OutBuf.BufUsed;

                                      ^~~~~~

lib/stringbuf.c:3111:9: warning: implicit declaration of function 'inflate'; did you mean 'initstate'? [-Wimplicit-function-declaration]

   err = inflate(&stream->zstream, Z_NO_FLUSH);

         ^~~~~~~

         initstate

lib/stringbuf.c:3115:8: error: 'Z_NEED_DICT' undeclared (first use in this function)

   case Z_NEED_DICT:

        ^~~~~~~~~~~

lib/stringbuf.c:3116:10: error: 'Z_DATA_ERROR' undeclared (first use in this function); did you mean 'MOD_MAXERROR'?

    err = Z_DATA_ERROR;     /* and fall through */

          ^~~~~~~~~~~~

          MOD_MAXERROR

lib/stringbuf.c:3119:9: warning: assignment makes pointer from integer without a cast [-Wint-conversion]

    *Err = zError(err);

         ^

lib/stringbuf.c:3120:8: error: 'Z_MEM_ERROR' undeclared (first use in this function); did you mean 'Z_DATA_ERROR'?

   case Z_MEM_ERROR:

        ^~~~~~~~~~~

        Z_DATA_ERROR

lib/stringbuf.c:3125:44: error: request for member 'total_out' in something not a structure or union

   stream->OutBuf.BufUsed += stream->zstream.total_out + org_outbuf_len;

                                            ^

lib/stringbuf.c:3129:22: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

   if (stream->zstream.avail_in == 0)

                      ^

lib/stringbuf.c:3136:23: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

    if (stream->zstream.avail_in < 64)

                       ^

lib/stringbuf.c:3139:55: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

      In->Buf->buf + In->Buf->BufUsed - stream->zstream.avail_in,

                                                       ^

lib/stringbuf.c:3140:21: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

      stream->zstream.avail_in);

                     ^

lib/stringbuf.c:3142:39: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

     In->Buf->BufUsed = stream->zstream.avail_in;

                                       ^

lib/stringbuf.c:3149:41: error: request for member 'avail_in' in something not a structure or union

      (In->Buf->BufUsed - stream->zstream.avail_in);

                                         ^

Makefile:168: recipe for target 'lib/stringbuf.lo' failed

make: *** [lib/stringbuf.lo] Error 1

 Citadel Easy Install is aborting. 

 The last few lines above this message may indicate what went wrong. 

 Linux Debian buster/sid( 4.14.78-150 armv7l) 

 


[#] Sun Nov 04 2018 10:21:46 EST from p3master @ Uncensored

Subject: Installing Citadel on Raspbian with success?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Has anyone tried to install Citadel on a clean Raspbian install with success lately? I tried "sudo apt-get install citadel-suite", which hangs during post-install with numerous errors. Even when errors are solved its impossible to get past login screen in web GUI.

Also tried the Easy install instructions here, but that only results in "Easy Install is unable to create subdirectories in /usr/local.Did you forget to run the install command as the root user? Please become root (with a command like "su" or "sudo -s") and try again."

Of course I ran the command with sudo.



[#] Wed Nov 07 2018 05:17:36 EST from joe2017 @ Uncensored

Subject: Setup in Debian 9.5.0 failed

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello everybody

The following page describes how to install pre-built packages.
http://www.citadel.org/doku.php?id=installation:debian

The server "http://debian.citadel.org/debian/" is not available!

The default installation "apt-get install citadel-suite" can not be done in Debian Stretch 9.5.0. This breaks off with a mistake.



[#] Wed Nov 07 2018 05:26:45 EST from joe2017 @ Uncensored

Subject: Citadel Install on Debian Stretch 9.5.0 error

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello everybody

The following page describes how to install pre-built packages.
http://www.citadel.org/doku.php?id=installation:debian

The server "http://debian.citadel.org/debian/" is not available!

The default installation "apt-get install citadel-suite" can not be done in Debian Stretch 9.5.0. This breaks off with a mistake.

can someone help me.



[#] Wed Nov 07 2018 09:56:30 EST from joe2017 @ Uncensored

Subject: Re: Setup in Debian 9.5.0 failed

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

sorry, double post was moved from the lobby here. I could not delete this.



[#] Sun Nov 11 2018 22:17:48 EST from OCR-SERVICE @ Uncensored

Subject: database errors on startup

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello all,

On the 9th Nov my Citadel installation stopped and will not restart.

Below is the log entry.

Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: libcitadel(unnumbered)
Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: Checking directory access
Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: Opening databases
Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: db: mounting databases
Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: Initializing configuration system
Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: config: setting c_port_number is not -1 (disabled) or a valid TCP port - setting to default 504
Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: Creating base rooms (if necessary)
Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: Seeding the pseudo-random number generator...
Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: control: sanity checking the recorded highest message and room numbers
Nov  9 09:32:21 ss-12 citserver[13739]: db: cursor still in progress on cdb 02: attempt to write during r/o cursor

I have tried database_cleanup.sh with no good results.

How may I clear this error and carry on with business?

 

Thank you,

David Trumble

 



[#] Mon Nov 19 2018 05:00:39 EST from lasse @ Uncensored

Subject: Can't seem to log in with admin

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Each time i try to log in with my admin account it keeps saying admin is not found / and each time i try to make a sure with a password it says password wrong



[#] Thu Nov 22 2018 04:51:10 EST from solomyanyi.a @ Uncensored

Subject: Citadel Mail with Active Directory access

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello friends,

 

I have some troubles with Citadel Mail and AD authentication. 

First of all my email server  with  Raspbian Stretch (Debian Stretch) was successfully joined  to AD domain on SAMBA.

After... i'd installed Citadel Mail Server with easyinstall script and made all initial settings ... by this manual http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:installation:msadsso

All works perfectly with self contained authentication and host system integrated authentication. But with External LDAP - non standard AD authentication  - citadel mail server doesn't work...

I'd checked the status of the services "citadel" and "webcit" - "citadel server" can't find citadel-admin.socket (this file citadel-server generates automatically) file and as i understood can't start ...

Webcit shows only " This program was unable to connect or stay connected to the Citadel server. Please report this problem to your system administrator "

 

Please help to fix this problem

Thanks a lot Alex



[#] Fri Nov 23 2018 15:51:07 EST from Leon @ Uncensored

Subject: Citadel Installation Fails

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello,

today I tried to install Citadel on my Raspberry Pi with the Easyinstall Method.

After an hour this failure cames:

checking int for shed_yield in -lrt... yes

checking for pam_start in -lpam... no

checking for pam_start... no

checking for library containing getspnam... none required

checking for crypt in -lcrypt... yes

checking for vw_printw... no

checking for wcolor_set... no

checking for resizeterm... no

checking for wresize... no

checking for pthread_create in -lpthread... yes

checking for pthread_create in -lpthreads... no

checking libical/ical.h usability... no

checking libical/ical.h presence... no

checking for libical/ical.h... no

configure: error: libical/ical.h was not found and is required. More info: http://www.citadel.org/doku.php/installation:start

 

Citadel Easy Install is aborting.

The last few lines above this message may indicate what went wrong.

Linux Debian 9.4 (4.14.79+ armv61)

What can I do now?



[#] Sun Nov 25 2018 22:14:52 EST from kparker @ Uncensored

Subject: Outbound not encrypted

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Installed Citadel and got it working seemingly just fine on Ubuntu 18.04.  However, gmail is indicating that no encryption is present.  I see that Citadel indicates support, and all the training material really does not touch on it, beyond saying its supported, unless I missed something.  Does anyone know how to fix this issue? 



[#] Mon Nov 26 2018 18:46:32 EST from jbouwer @ Uncensored

Subject: password Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello

 

Hopefully this is the right room.

 

I installed Citadel Suite on my newly purchased Raspberry Pi B+. The install went apparently just fine. Upon entering the IP address the Citadel login screen comes up and no matter what I try, it is either a wrong name or wrong password. I re-install the suite twice, I actually started from a blank SD, all to no avail.

DUring the last install I even used the user name as pi and password as raspberry. Still gives me a wrong password answer.

 

I cannot install the easyinstall, it just does not work.

Thanks for the help,

 

JB

 

 



[#] Tue Nov 27 2018 11:04:04 EST from osmc @ Uncensored

Subject: Re: password Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Same thing here, with a brand new install to rpi2



[#] Thu Nov 29 2018 16:55:40 EST from steved430 @ Uncensored

Subject: Unable to receive email

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi,

Looking for some help pls.

I have installed Citadel on a Raspberry Pi 3.

The system is fine for sending emails. However receiving emails get bounced with a 550 Invalid Recipient.

The Citadel Mail logs show the mails are being received, so the port forwarding is OK. The message in the mail.log is:

CC[11]MSGxxx@yyy.co.uk is being forwarded to xxx @ yyy.co.uk (there is a space inserted either side of the '@' symbol)

This message is repeated three times. Then we have the following line.

Context: [ 11]SR|V[SMTP-MTA] Session Ended

 

If I login via webcit and send an email to an  internal user, eg from User1 to User2 then the emails are received correctly.

However if send from User1 to User2@yyy.co.uk then an error message box 'Invalid Recipient: User2@yyy.co.uk' is displayed and the message is not sent.

Any assistance would be appreciated.

SteveD430

 



Go to page: First ... 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 ... Last