Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 ... Last
[#] Fri Jul 27 2018 18:55:10 EDT from "s3cr3to" <s3cr3to@uncensored.citadel.org> to undisclosed-recipients: ;

Subject: Re: Gmail says that E-Mails from my Site are not encrypted. Eventhoughthey should be.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi IGnatius/Art

Using Citadel 8.17
Installed using the DEBs; located in /usr/sbin/sendcommand

Some related questions:
* How can I read the current value of that option?
* To rollback the value is with:
sendcommand 'conf putval|c_smtpclient_try_starttls|0'



On 07/27/2018 09:25 AM, IGnatius T Foobar wrote:
I am rather sure I just have to configure Citadel to enforce Encryption

but I don't know where/how I can do that. I haven't found anything
useful in the FAQ, docs, webinterface, or through online searches.

As others have pointed out, you have to enable encryption on *outbound* SMTP
connections.

Fortunately, there is an undocumented option to enable this. Change to your
Citadel Server directory (/usr/local/citadel if using the Easy Install distribution)
and enter the following command:

./sendcommand 'conf putval|c_smtpclient_try_starttls|1'

With this option enabled, outbound SMTP connections will use encryption if
it is offered by the receiving server.

I'd like to ask you for some help please. Anyone who turns this option on,
please provide feedback regarding whether it works well or if there are side
effects. I think it's safe to use this everywhere now but I'd like to be
100% sure about it before we make this the default behavior.

[#] Fri Jul 27 2018 19:05:40 EDT from "jake" <jake@aCe-Clan.org> to room_Citadel_Support@citadel.org

Subject: Re: [Citadel Support] Re: Gmail says that E-Mails from my Site arenot encrypted. Eventhoughthey should be.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello,


On 07/28/2018 12:55 AM, s3cr3to wrote:
* How can I read the current value of that option?

You can use getval to get the current value of an option.
./sendcommand 'conf getval|c_smtpclient_try_starttls'

Or you can use listval to see the complete config.
./sendcommand 'conf listval'

On 07/28/2018 12:55 AM, s3cr3to wrote:
* To rollback the value is with:
sendcommand 'conf putval|c_smtpclient_try_starttls|0'

Yes.


Further info:
http://www.citadel.org/doku.php?id=documentation:appproto:system_config

Sincerely,
Jake

On 07/28/2018 12:55 AM, s3cr3to wrote:


Hi IGnatius/Art

Using Citadel 8.17
Installed using the DEBs; located in /usr/sbin/sendcommand

Some related questions:
* How can I read the current value of that option?
* To rollback the value is with:
  sendcommand 'conf putval|c_smtpclient_try_starttls|0'



On 07/27/2018 09:25 AM, IGnatius T Foobar wrote:
  >I am rather sure I just have to configure Citadel to enforce
Encryption
  >but I don't know where/how I can do that. I haven't found anything
  >useful in the FAQ, docs, webinterface, or through online searches.
  As others have pointed out, you have to enable encryption on
*outbound* SMTP
connections.
  Fortunately, there is an undocumented option to enable this.  Change
to your
Citadel Server directory (/usr/local/citadel if using the Easy Install
distribution)
and enter the following command:
  ./sendcommand 'conf putval|c_smtpclient_try_starttls|1'
  With this option enabled, outbound SMTP connections will use
encryption if
it is offered by the receiving server.
  I'd like to ask you for some help please.  Anyone who turns this
option on,
please provide feedback regarding whether it works well or if there
are side
effects.  I think it's safe to use this everywhere now but I'd like to be
100% sure about it before we make this the default behavior.

[#] Sat Jul 28 2018 10:29:12 EDT from iMav @ Uncensored

Subject: Re: Outbound email issue and webcit shutdown/startup issue...

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

So, no one has a clue???



[#] Mon Jul 30 2018 04:23:06 EDT from anwoke8204 @ Uncensored

Subject: no login page after install

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi I am trying to install Citadel on Centos 7.  I ran through the install, but then when it says to browse to my server to get to the login page, nothing comes up.  I have restarted Webcit, as well as tried changing the port it was running on to see if I was conflicting with apache(not installed, this is a fresh centos install) or something.



[#] Mon Jul 30 2018 16:05:25 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Gmail says that E-Mails from my Site are not encrypted. Even thoughthey should be.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


A clarification:

The option to encrypt outbound SMTP appeared in Citadel Server version 912.

If you are running an older version of the server, no amount of tweaking will enable this behavior.

Encrypted outbound SMTP will become the default behavior in version 922.

[#] Mon Jul 30 2018 16:06:48 EDT from Zoaky @ Uncensored

Subject: Citadel on Raspberry Pi

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello

Has anybody managed to get a fully working install of Citadel on a Raspberry Pi 3+ running Rasbian Stretch? I can get as far as logging in, setting up accounts etc and adding domains in the Domain names and Internet mail configuration section. but there seems to be no way of selecting a preferred email address. The field is blank.

The install is quite messy:

  1. Update the Pi's OS
  2. sudo apt-get install citadel-suite (which fails due to configuration setting c_default_cal_zone is empty, but must not - check your config! error msg)
  3. Enter sudo sendcommand conf listval
  4. Enter sudo sendcommand "CONF PUTVAL|c_default_cal_zone|Europe/London" (in my case)
  5. Reboot
  6. Login
  7. Tried re-running setup again and it just hangs
  8. Reboot
  9. Login
  10. Enter sudo apt-get install build-essential curl g++ gettext shared-mime-info libssl-dev zlib1g-dev
  11. sudo -i
  12. cd /opt
  13. Then run Easy Install the normal way: curl http://easyinstall.citadel.org/install | bash
  14. Setup will complete and ask you to configure the server settings
  15. Login via the web interface


That's as far as I can get

I know this is far from ideal but its the only way I've found

Anybody got any ideas?

P.S apologies if I've managed to post this twice



[#] Mon Jul 30 2018 16:09:04 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: [Citadel Support] Re: Gmail says that E-Mails from my Site arenot encrypted. Even thoughthey should be.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

But I didn't look really further into the code thus I am not sure if
there might be some unforeseen consequences or bugs with that.

The reason we don't offer STARTTLS on inbound SMTP by default is because the default out-of-the-box deployment creates a self-signed certificate, and there are a lot of SMTP agents out there that will refuse to deliver mail to a server that presents an invalid certificate. Better to just do unencrypted SMTP and let the mail go through.

Yes, it would make sense to have options available to tweak this behavior.
No, I don't have the time to work on this right now. But we would be grateful to accept a patch.

[#] Tue Jul 31 2018 04:58:44 EDT from jmh @ Uncensored

Subject: Re: no login page after install

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Mon Jul 30 2018 04:23:06 EDT from anwoke8204 @ Uncensored Subject: no login page after install

Hi I am trying to install Citadel on Centos 7.  I ran through the install, but then when it says to browse to my server to get to the login page, nothing comes up.  I have restarted Webcit, as well as tried changing the port it was running on to see if I was conflicting with apache(not installed, this is a fresh centos install) or something.



This was the exact issue I ran into that I described in my post above.

Check through your repos to see what suggested/also installed packages come up when you attempt to install from there.

In my case, in Debian (and also Raspbian):

  • Suggested packages:   apache2 apache2 | lighttpd | httpd
  • Recommended packages:   db4.6-util
  • The following NEW packages will be installed: citadel-client citadel-server citadel-suite citadel-webcit javascript-common libcitadel4 libjs-prototype libjs-scriptaculous libmarkdown2 libsieve2-1 tinymce
Ignore the duplicate http servers and citadel named packages, install everything else.
 
I installed the following: apache2, db4.6-util, javascript-common, libjs-prototype, libjs-scriptaculous, libmarkdown2, libsieve2-1, tinymce
 
I also installed libdb-dev (berkeley db)
 
THEN went through the easy install steps by installing: build-essential, curl, g++, gettext, shared-mime-info, libssl-dev, zlib1g-dev
 
And only after then did I run the easy installer script, be sure to run it as root (sudo su) and not as a root command (sudo curl...)
 
And then when I went through the setup questions, ensure that the account the citadel service is to run on already exists. If it doesn't (and you choose something other than root), you'll likely run into issues.
 
Doing everything I laid out here was the only way I could get the easy installer script to quit with a URL string that was correct and working.
 
Surprised nobody has bothered to answer two simple questions. Doors and where to edit the 'H'elp menu text.


[#] Tue Jul 31 2018 10:39:32 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: no login page after install

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Surprised nobody has bothered to answer two simple questions. Doors
and where to edit the 'H'elp menu text.

* Support for external programs ("doors") was removed from the system some number of years ago, since the vast majority of sites no longer use the software in that way ... user reach would be a problem

* The help menu text is embedded into "commands.c". Until recently we fetched that text from the server, but it made more sense to put something that specific to the text client *into* the text client.

[#] Wed Aug 01 2018 12:09:23 EDT from "s3cr3to" <s3cr3to@uncensored.citadel.org> to room_Citadel_Support@citadel.org

Subject: Re: [Citadel Support] Re: Gmail says that E-Mails from my Site arenotencrypted. Eventhoughthey should be.

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Thank you Jake.

My Citadel version 8.17 doesn't support that command/options, anyway I'm
looking forward to setup a new Citadel server; hopefully after September.

Art/IGnatius says:
Unfortunately, you do not have this option. It first appeared in
Citadel Server version 912.


# sendcommand 'conf getval|c_smtpclient_try_starttls'
sendcommand: started (pid=22848) connecting to Citadel server at
/var/run/citadel/citadel-admin.socket
200 em Citadel server ADMIN CONNECTION ready.
conf getval|c_smtpclient_try_starttls
512 Illegal option(s) specified.
sendcommand: processing ended.

# sendcommand 'conf listval'
sendcommand: started (pid=22851) connecting to Citadel server at
/var/run/citadel/citadel-admin.socket
200 em Citadel server ADMIN CONNECTION ready.
conf listval
512 Illegal option(s) specified.
sendcommand: processing ended.



On 07/27/2018 05:05 PM, jake wrote:


Hello,


On 07/28/2018 12:55 AM, s3cr3to wrote:
* How can I read the current value of that option?

You can use getval to get the current value of an option.
  ./sendcommand 'conf getval|c_smtpclient_try_starttls'

Or you can use listval to see the complete config.
  ./sendcommand 'conf listval'

On 07/28/2018 12:55 AM, s3cr3to wrote:
* To rollback the value is with:
    sendcommand 'conf putval|c_smtpclient_try_starttls|0'

Yes.


Further info:
http://www.citadel.org/doku.php?id=documentation:appproto:system_config

Sincerely,
    Jake

On 07/28/2018 12:55 AM, s3cr3to wrote:


Hi IGnatius/Art

Using Citadel 8.17
Installed using the DEBs; located in /usr/sbin/sendcommand

Some related questions:
* How can I read the current value of that option?
* To rollback the value is with:
   sendcommand 'conf putval|c_smtpclient_try_starttls|0'



On 07/27/2018 09:25 AM, IGnatius T Foobar wrote:
  >I am rather sure I just have to configure Citadel to enforce
Encryption
  >but I don't know where/how I can do that. I haven't found anything
  >useful in the FAQ, docs, webinterface, or through online searches.
  As others have pointed out, you have to enable encryption on
*outbound* SMTP
connections.
  Fortunately, there is an undocumented option to enable this.
Change to your
Citadel Server directory (/usr/local/citadel if using the Easy
Install distribution)
and enter the following command:
  ./sendcommand 'conf putval|c_smtpclient_try_starttls|1'
  With this option enabled, outbound SMTP connections will use
encryption if
it is offered by the receiving server.
  I'd like to ask you for some help please.  Anyone who turns this
option on,
please provide feedback regarding whether it works well or if there
are side
effects.  I think it's safe to use this everywhere now but I'd like
to be
100% sure about it before we make this the default behavior.

[#] Thu Aug 02 2018 15:55:12 EDT from unquietwiki @ Uncensored

Subject: Let's Encrypt wildcard cert generating connection errors

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hey all. Wanted to report an issue of some importance.

 

crypto: SSL_accept failed: retval=-1, errval=5, err=error:00000005:lib(0):func(0):DH lib

 

Getting that error when TLS-enabled mail services try to connect to my new install (using a 921 fresh build). 

Cert locations

/etc/letsencrypt/live/DOMAIN/fullchain.pem -> /usr/local/citadel/keys/citadel.cer
/etc/letsencrypt/live/DOMAIN/privkey.pem -> /usr/local/citadel/keys/citadel.key

Relevant instructions

https://community.letsencrypt.org/t/getting-wildcard-certificates-with-certbot/56285
http://www.citadel.org/doku.php?id=faq:systemadmin:how_to_install_a_certificate_signed_by_a_recognized_certificate_authority

 



[#] Thu Aug 02 2018 19:53:51 EDT from iMav @ Uncensored

Subject: Re: Outbound email issue and webcit shutdown/startup issue...

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

This is frustrating as there seems to be know support information "out there".  

I used the installation script on a brand new Ubuntu server build.  If anyone would be willing to point me to a fail-safe walkthrough document for a new install, I'd be willing to rebuild...just need to back up my Unifi controller config.

As I mentioned before, I have run a Citadel node before (SEVERAL years ago).  The install was straight forward and I had ZERO issues.  I am at a loss as to why my vanilla install on a fresh Ubuntu server is having these issues...



[#] Fri Aug 03 2018 02:10:47 EDT from iMav @ Uncensored

Subject: Re: Outbound email issue and webcit shutdown/startup issue...

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I've resolved all the issues.  I am now cooking with grease.  LOL



[#] Fri Aug 03 2018 04:58:58 EDT from maxzilla @ Uncensored

Subject: Urgent free space problem

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi guys,
We use the Citadel in our company.
There are ~50 users on the server, the mail traffic is quite heavy because of large messages with attachments.
The size of Citadel partition is 180Gb, and we are running out of space on this partition.
We started cleaning process when there were about 8Gb of free space (4-5 weeks ago).
I am pretty sure a lot of space should be free at the moment, we have deleted all unused accounts and cleaned all other account. In fact, there wee lots of Sent item folders with >15000 messages and now all of them have been cleaned.
The empty space is still decreasing, the process is quite stable. Now we have less than 3Gb left.
We have added all the available server free space to Citadel LVM partition, so no more options to get free space are left.
And I am pretty sure there has to be a lot of free space in the internal Citadel database.
I am pretty sure that real life process is not as it described in FAQ section Why doesn't deleting messages free up disk space: "When messages or other data are removed from the store, that spaceis made available for other data".

We run Centos 6 and the last Citadel v.8.24 from the repository.


Please, advise.

Thanks!



[#] Fri Aug 03 2018 09:03:53 EDT from iMav @ Uncensored

Subject: Mailing list help

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Ok.  Now trying to set up a room to act like a mailing list.  I want to add external email addresses (not members of the community) and also use an alternative address (not "room_*").

From a configuration standpoint, it seems I have it figured out...but it does not act as expected.  I can only get citadel to accept emails to the room if I use the "room_*" format...and then, the message only goes to the room...not forwarded on to subscribers.  And, even though I set up the alternate email address in the mailing list config, Citadel will not accept the email to that address ("address not found").

Any help would be appreciated!!



[#] Fri Aug 03 2018 09:18:57 EDT from iMav @ Uncensored

Subject: Re: Mailing list help

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

If I can get mailing list functionality and email forwards working (without having to have those folks as users), then Citadel is definitely here to stay.



[#] Fri Aug 03 2018 16:05:43 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Mailing list help

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

We've been using it that way for years. What part of it isn't working for you?

[#] Fri Aug 03 2018 16:38:34 EDT from iMav @ Uncensored

Subject: Re: Mailing list help

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Fri Aug 03 2018 16:05:43 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored Subject: Re: Mailing list help
We've been using it that way for years. What part of it isn't working for you?

The room will not forward on to subscribers.  And, ALSO, it will not accept email to the alternate email address.



[#] Fri Aug 03 2018 18:40:01 EDT from iMav @ Uncensored

Subject: Re: Mailing list help

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

When I send email to the "room_*@domain" format, it gets dumped into the room (and not forwarded to the subscriber email addresses.  When I send email to the alternate email alias, it bounces with a "550 Invalid Recipient" message...



[#] Sat Aug 04 2018 09:24:14 EDT from iMav @ Uncensored

Subject: Re: Mailing list help

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I deleted the room and recreated it.  Now when I send to the alias email address I get the following:  "553 sorry, no mailbox here by that name"  

And, as before, when I send to the "room_*@domain" format, the message gets dumped into the room...but not forwarded on to recipients....



Go to page: First ... 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 ... Last