Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 ... Last
[#] Fri May 12 2017 16:39:45 EDT from Fluffy @ Uncensored

Subject: attachments not working

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I installed Citadel (easy install) on a clean Ubuntu 16  and cannot send attachments. There are also connection problems, I guess the TLS is attempting to use a weak encryption. Note that I disabled (-1) all the unencrypted protocols. Please help.



[#] Thu May 18 2017 02:09:50 EDT from graylion @ Uncensored

Subject: installing with the intellgigent installer in Ubunutu 16

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]



[#] Thu May 18 2017 03:11:33 EDT from graylion @ Uncensored

Subject: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

when installing spamassassing and amavis

 

> apt install amavisd-new spamassassin


insserv: Starting webcit depends on rc.local and therefore on system facility `$all' which can not be true!
insserv: exiting now without changing boot order!
update-rc.d: error: insserv rejected the script header
dpkg: error processing package spamassassin (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
dpkg: dependency problems prevent configuration of sa-compile:
 sa-compile depends on spamassassin; however:
  Package spamassassin is not configured yet.

dpkg: error processing package sa-compile (--configure):
 dependency problems - leaving unconfigured
Setting up spamc (3.4.1-3) ...
Setting up amavisd-new (1:2.10.1-2ubuntu1) ...
Creating/updating amavis user account...
insserv: warning: script 'K15webcit' missing LSB tags and overrides
insserv: warning: script 'webcit' missing LSB tags and overrides
insserv: Starting webcit depends on rc.local and therefore on system facility `$all' which can not be true!
insserv: Starting webcit depends on rc.local and therefore on system facility `$all' which can not be true!
insserv: There is a loop between service webcit and rc.local if started
insserv:  loop involving service rc.local at depth 12
insserv:  loop involving service webcit at depth 1
insserv: Starting webcit depends on rc.local and therefore on system facility `$all' which can not be true!
insserv: exiting now without changing boot order!
update-rc.d: error: insserv rejected the script header
dpkg: error processing package amavisd-new (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
Setting up libauthen-sasl-perl (2.1600-1) ...
Processing triggers for systemd (229-4ubuntu17) ...
Processing triggers for ureadahead (0.100.0-19) ...
Errors were encountered while processing:
 spamassassin
 sa-compile
 amavisd-new
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

fix:

> nano /etc/init.de/webcit

add

### BEGIN INIT INFO
# Provides:          webcit
# Required-Start:    $remote_fs $syslog
# Required-Stop:     $remote_fs $syslog
# Default-Start:     2 3 4 5
# Default-Stop:      0 1 6
# Short-Description: Start daemon at boot time
# Description:       Enable service provided by daemon.
### END INIT INFO
 
could this be incorporated into the product please?


[#] Thu May 18 2017 04:35:21 EDT from ola @ Uncensored

Subject: Citadel on Ubuntu Server 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello!

I am new to Citadel, I've installed it successfully on Ubuntu Server 16.04 and configured it to send and receive mails and till now works fine. But  every time I do a change as an admin at Edit side-wide configuration panel, for example I specify my fully qualified domain name as the domain I want to use or even I changed the default timezone to the one that I want not the default UTC, after I restart citadel I get an error:

This program was unable to connect or stay connected to the Citadel server. Please report this problem to your system administrator.  Without a working Citadel server, , WebCit is unable to provide you with any more content than this error page. The reason for this might be that citserver is not running; another might be that you configured it to listen to another IP address or port, or if your Citadel server is running on another host, it might not be able to reach it.

I am not sure how to fix this, I have tried some things that I found in the internet, but nothing seems to work. Can you please help me?



[#] Thu May 18 2017 11:19:23 EDT from bennabiy @ Uncensored

Subject: Re: Citadel on Ubuntu Server 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

You can start with the easy things, like making sure you did not accidentally install something which would have a port conflict, etc. 

 

Have you turned on logging as well? what is the result from service citadel status when it appears crashed? 

Thu May 18 2017 04:35:21 AM EDT from ola @ Uncensored Subject: Citadel on Ubuntu Server 16.04

Hello!

I am new to Citadel, I've installed it successfully on Ubuntu Server 16.04 and configured it to send and receive mails and till now works fine. But  every time I do a change as an admin at Edit side-wide configuration panel, for example I specify my fully qualified domain name as the domain I want to use or even I changed the default timezone to the one that I want not the default UTC, after I restart citadel I get an error:

This program was unable to connect or stay connected to the Citadel server. Please report this problem to your system administrator.  Without a working Citadel server, , WebCit is unable to provide you with any more content than this error page. The reason for this might be that citserver is not running; another might be that you configured it to listen to another IP address or port, or if your Citadel server is running on another host, it might not be able to reach it.

I am not sure how to fix this, I have tried some things that I found in the internet, but nothing seems to work. Can you please help me?



 



[#] Thu May 18 2017 11:51:50 EDT from ola @ Uncensored

Subject: Re: Citadel on Ubuntu Server 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I have nothing installed in my server rather than Citadel. You can find attached what I get when I run: service citadel status



cit-error.PNG (image/png, 36921 bytes) [ View | Download ]
[#] Thu May 18 2017 12:21:56 EDT from heini @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Thu May 18 2017 03:11:33 EDT from graylion @ Uncensored Subject: installing on Ubuntu 16.04

> nano /etc/init.de/webcit


add

### BEGIN INIT INFO
# Provides:          webcit
# Required-Start:    $remote_fs $syslog
# Required-Stop:     $remote_fs $syslog
# Default-Start:     2 3 4 5
# Default-Stop:      0 1 6
# Short-Description: Start daemon at boot time
# Description:       Enable service provided by daemon.
### END INIT INFO
 
could this be incorporated into the product please?

Err, since Ubuntu16.04 uses systemd, it'd be better to provide proper unit files.

 

Bye...

 

    Heini



[#] Fri May 19 2017 03:07:52 EDT from ola @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I tried to add this in the webcit file, nothing changed, I'm getting the same error. I don't understand how just changing the timezone causes this error, isn't this a bug? 



[#] Sat May 20 2017 15:25:34 EDT from ola @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Can somebody help me with this error please? Looks like everything that I edit in the Edit Site Wide Configuration breaks the communication of webcit with the citadel server and I get the error:  This program was unable to connect or stay connected to the Citadel server. Please report this problem to your system administrator.  I've installed Citadel in Ubuntu Server 16.04, I'm running Citadel 9.01, Webcit 9.01. I would really appreciate your help!!! 



[#] Sat May 20 2017 20:07:34 EDT from bennabiy @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Did you install with packages from the repository, or from Easy Install?

Sat May 20 2017 03:25:34 PM EDT from ola @ Uncensored Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

Can somebody help me with this error please? Looks like everything that I edit in the Edit Site Wide Configuration breaks the communication of webcit with the citadel server and I get the error:  This program was unable to connect or stay connected to the Citadel server. Please report this problem to your system administrator.  I've installed Citadel in Ubuntu Server 16.04, I'm running Citadel 9.01, Webcit 9.01. I would really appreciate your help!!! 



 



[#] Sat May 20 2017 20:15:44 EDT from ola @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I installed it running: sudo apt-get install citadel-webcit citadel-server citadel-mta, also tried sudo apt-get install citadel-suite, but not with Easy Install



[#] Sat May 20 2017 21:51:08 EDT from ola @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I did a test installing Citadel with Easy Install locally and it is not giving me the error. But how can I do now to fix my real server's installation, I don't want to install it from the beginning, I have data that I don't want to lose. 

In my real server I have not installed : apt-get install build-essential curl g++ gettext shared-mime-info libssl-dev     . Can the error be caused by the absence of this installation?


 

 



[#] Sat May 20 2017 23:22:29 EDT from ola @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I did a test installing Citadel with Easy Install locally and it is not giving me the error. But how can I do now to fix my real server's installation, I don't want to install it from the beginning, I have data that I don't want to lose. 

In my real server I have not installed : apt-get install build-essential curl g++ gettext shared-mime-info libssl-dev     . Can the error be caused by the absence of this installation?


 

 



[#] Sat May 20 2017 23:38:58 EDT from ola @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Looks like installing Citadel from the repository with sudo apt-get install citadel-suite on Ubunutu 16.04 amd64 has some kind of bug, maybe something is missing. I'm not getting the error with the installation from Easy Install. How can I fix this?



[#] Sun May 21 2017 09:29:19 EDT from bennabiy @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

It is hard to say what the original cause is, except that there is something different being done by the packages in the repository vs easy install actually checking to make sure it has what it needs on your system to work well. Plus easy install is kept all in one location (relatively) and is a little easier to debug because of that.

Sat May 20 2017 09:51:08 PM EDT from ola @ Uncensored Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

I did a test installing Citadel with Easy Install locally and it is not giving me the error. But how can I do now to fix my real server's installation, I don't want to install it from the beginning, I have data that I don't want to lose. 

In my real server I have not installed : apt-get install build-essential curl g++ gettext shared-mime-info libssl-dev     . Can the error be caused by the absence of this installation?


 

 



 



[#] Sun May 21 2017 09:30:08 EDT from bennabiy @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Use easy install and migrate your information from one install to the other (look in the documentation online, there is info on it.)

Sat May 20 2017 11:38:58 PM EDT from ola @ Uncensored Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

Looks like installing Citadel from the repository with sudo apt-get install citadel-suite on Ubunutu 16.04 amd64 has some kind of bug, maybe something is missing. I'm not getting the error with the installation from Easy Install. How can I fix this?



 



[#] Sun May 21 2017 10:15:42 EDT from ola @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I was looking in the forum here and found a solution about the error. Looks like somehow when making changes in the Edit side-wide configuration Webcit loses the port number 504 an tries to connect on port 0 after a restart. If you run /usr/lib/citadel-server/setup as root and set the port to 504 again, it fixes the error. Anyway you're referring to this doc: http://www.citadel.org/doku.php/faq:systemadmin:how_do_i_move_citadel_to_another_host?s[]=move&s[]=one&s[]=installation&s[]=another     to move the installation to another? Thanks



[#] Sun May 21 2017 12:18:03 EDT from bennabiy @ Uncensored

Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

http://www.citadel.org/doku.php/faq:systemadmin:how_do_i_move_citadel_to_another_host looks right. That would probably be the easiest (with you running one on a different set of ports, then adjusting the settings afterwards)

Sun May 21 2017 10:15:42 AM EDT from ola @ Uncensored Subject: Re: installing on Ubuntu 16.04

I was looking in the forum here and found a solution about the error. Looks like somehow when making changes in the Edit side-wide configuration Webcit loses the port number 504 an tries to connect on port 0 after a restart. If you run /usr/lib/citadel-server/setup as root and set the port to 504 again, it fixes the error. Anyway you're referring to this doc: http://www.citadel.org/doku.php/faq:systemadmin:how_do_i_move_citadel_to_another_host?s[]=move&s[]=one&s[]=installation&s[]=another     to move the installation to another? Thanks



 



[#] Mon May 22 2017 06:15:41 EDT from feivel @ Uncensored

Subject: external smtp

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi,

is there a way to make sure citadel-server does not bind to port 25 during setup? I would have thought  setting ACT_AS_MTA to no before running setup should accomplish this, but alas it does not seem to. 

I've been trying to do this with 902, so it may have been changed in later versions.



[#] Mon May 22 2017 12:28:05 EDT from Freejack @ Uncensored

Subject: Citadel replication

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I have to Citadel servers setup. I have been trying to get replication to work to no avail. One is version 9.01 and the other is 9.11. When I put them in Network Configuration they both go in fine. Using port 504 which is open on both firewalls. Set to transfer every 3600 seconds (1hr) and they have not even sent the simple posted test message in the room that is on both ends and shared on both. Any ideas?



Go to page: First ... 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 ... Last