Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: [1] 2 3 4 5 ... Last
↑↑↑ Old messages ↑↑↑            ↓↓↓ New messages ↓↓↓
[#] Tue Nov 22 2016 09:25:41 EST from warbaby @ Uncensored

Subject: Re: citserver segfault crashes

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Install gdb and setup your box to produce core dumps, per http://www.citadel.org/doku.php/faq:mastering_your_os:gdb

What auth method are you using, internal or something else?  

 

Thu Nov 17 2016 10:12:14 AM EST from hidifly @ Uncensored Subject: citserver segfault crashes

My Citadel server is crashing/restarting about once every seven minutes. The logs before the crash don't so a particular thing going wrong; it seems to be doing different things every time the crash happens. The segfault error seems pretty consistent each time. The parts that change replaced with "?" in the following:

segfault at 1008 ip 080a3e1e sp bf?????? error 4 in citserver[8048000+d3000]

About the only thing that has changed are some recent updates for the Ubuntu 10.04.5 LTS system and a new internet provider (with a new internet-facing address). Everything "seems" to be working. But the crashes are making me pull my hair out.



 



[#] Tue Nov 22 2016 11:19:09 EST from hidifly @ Uncensored

Subject: Re: citserver segfault crashes

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Thanks for the reply. Actually I finally figured out the problem and it doesn't seem to have much to do with citserver: I am using Monit to check status and restart as necessary. I recently changed internet facing IP addresses and Monit was still using the old address. Updated it and haven't had a problem since.



[#] Sun Nov 27 2016 05:50:14 EST from alicjusz @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello. In order to verify the domain needs to pick up on the list address

postmaster @ <domain> or

hostmaster @ <domain> or

webmaster @ <domain>

Despite the creation of the users of these names, no list can not come.

"The error That the other server returned was:

550 Invalid recipient: webmaster @ <domain> "

If you can set your inbox to list those addresses came?



[#] Wed Nov 30 2016 22:37:35 EST from pansophy @ Uncensored

Subject: Citadel in general

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi folks, I just wanted to say that I am very glad I switched my email server, forum, calendar, contacts, etc server(s) to Citadel. It is fast, easy and most important: reliable. It might not look too flash at times, but I rather have something working that does not need too much maintenance than having some cool stuff running, which crashes or behaves 'funny' at times.

In the past I wasted hours on reading troubleshooting pages and debugging - today, after 1.5 years I only spend 4 hours for installation and setting up/testing a working backup system for my Citadel server.

Very, very glad I did the move. Thanks to all people involved. :)



[#] Thu Dec 01 2016 08:40:28 EST from raidrroh @ Uncensored

Subject: Contacts not working in 902 and 903

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello,

I have just upgraded from 9.01 to 902. citserver is running without any problems.

Webcit 902 and 903 are  buggy:

  • Contacts list tabulators names are incorrect
  • vcards are not saved after editing
  • new vcards are not created (after saving a vcard webcit jumps to Advanced Options Menu

 

You can reproduce this bug(s) on http://uncensored.citadel.org!

webcit 9.01 with citserver 902 is running without problems.

 

Greetings

Rene



[#] Thu Dec 01 2016 09:03:15 EST from raidrroh @ Uncensored

Subject: Re: Crash: cursor still in progress on cdb XX

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hallo,

some problem occured during my upgrade from 9.01 to 902.

I changed

static void bailIfCursor(DBC ** cursors, const char *msg)
{
    int i;

    for (i = 0; i < MAXCDB; i++)
        if (cursors[i] != NULL) {
            syslog(LOG_EMERG, "bdb(): cursor still in progress on cdb %02x: %s", i, msg);
            //cdb_abort(); generates error in cdb.02 during upgrade from 9.01 to 902 or 903
        }
}

in citadel/database.c and comiled a temporary citserver.

You should start this temporary citserver only once to cleanup the "open transaction problem" for cdb02. After this cleanup You should use the unchanged citserver (902 or 903).



[#] Sun Dec 04 2016 06:12:13 EST from thierry @ Uncensored

Subject: error on install

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi,

i'm new here and trying to install citadel (for testing) on a new arch linux system.

 

i' got this error while installing

 

/bin/sh ../libtool --tag=CC --mode=link gcc  -isystem /usr/local/ctdlsupport/include -g0 -O2 -Wno-system-headers   -L/usr/local/ctdlsupport/lib -L/usr/local/ctdlsupport/lib -Wl,--rpath -Wl,/usr/local/ctdlsupport/lib -o curl  hugehelp.o t$
libtool: link: gcc -isystem /usr/local/ctdlsupport/include -g0 -O2 -Wno-system-headers -Wl,--rpath -Wl,/usr/local/ctdlsupport/lib -o .libs/curl hugehelp.o tool_binmode.o tool_bname.o tool_cb_dbg.o tool_cb_hdr.o tool_cb_prg.o tool_cb_rea.$
../lib/.libs/libcurl.so: undefined reference to `SSLv3_client_method'
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [Makefile:532: curl] Error 1
make[2]: Leaving directory '/tmp/citadel-build.8603/curl-7.26.0/src'
make[1]: *** [Makefile:469: all] Error 2
make[1]: Leaving directory '/tmp/citadel-build.8603/curl-7.26.0/src'
make: *** [Makefile:437: all-recursive] Error 1
Operating system: Linux 4.5.7-std-4( 4.5.7-std-4 armv7l)

 

someone got an idea ?

thanks a lot :)



[#] Mon Dec 05 2016 14:30:13 EST from SENOC @ Uncensored

Subject: POP

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I am trying to configure Citadel to pop mail from an aol server. I have gone to the room where I want to the messages to appear and added the aol user/server I want to pop messages from under the retrieval settings.  I don't see any messages popping in the folder I set it up on. Is there any way to fine tune these settings under remote retrieval such as the port used and ssl/no ssl?

 

 



[#] Tue Dec 06 2016 09:07:19 EST from SENOC @ Uncensored

Subject: Re: POP

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


Here are some logs....


mail.log:Dec  6 13:01:11 raspberrypi citserver[32485]: P3Qpop3client started

mail.log:Dec  6 13:01:11 raspberrypi citserver[32485]: P3Qpop3client ended

mail.log:Dec  6 13:01:11 raspberrypi citserver[32485]: IO[30][28]POP3: POP3: pop3_get_one_host_ip

mail.log:Dec  6 13:01:11 raspberrypi citserver[32485]: IO[30][28]POP3: POP3 client[28]: looking up a-Record pop.aol.com : 110 ...

mail.log:Dec  6 13:01:11 raspberrypi citserver[32485]: IO[31][29]POP3: POP3: pop3_get_one_host_ip

mail.log:Dec  6 13:01:11 raspberrypi citserver[32485]: IO[31][29]POP3: POP3 client[29]: looking up a-Record pop.aol.com : 110 ...

mail.log:Dec  6 13:01:11 raspberrypi citserver[32485]: IO[31][29]POP3: POP3: pop3_connect_ip

mail.log:Dec  6 13:01:11 raspberrypi citserver[32485]: IO[30][28]POP3: POP3: pop3_connect_ip

mail.log:Dec  6 13:01:11 raspberrypi citserver[32485]: IO[31]CC[229][29]POP3: beauf@pop.aol.com: fetched 0 new of 0 messages in 0.346928s. bye.

mail.log:Dec  6 13:01:12 raspberrypi citserver[32485]: IO[30]CC[228][28]POP3: IO[30]CC[228][28]POP3: < +OK core-mef03h.mail.aol.com closing connection

 

mail.log:Dec  6 13:01:12 raspberrypi citserver[32485]: IO[30]CC[228][28]POP3: beauf@pop.aol.com: fetched 0 new of 22 messages in 1.652680s. bye.



[#] Thu Dec 08 2016 20:54:53 EST from zhiyan114 @ Uncensored

Subject: certificate respawns

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

hi, i have decided to install my own certificate but everytime when i restart the web server (web-cit) and the citadel service, the default certificate respawns back so how do i fix this problem?



[#] Fri Dec 09 2016 16:35:02 EST from AbsyntH @ Uncensored

Subject: outlook connector

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

[#] Fri Dec 09 2016 16:35:36 EST from AbsyntH @ Uncensored

Subject: Re: outlook connector

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

*it

 



[#] Fri Dec 09 2016 16:42:37 EST from zooer @ Uncensored

Subject: Re: outlook connector

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

sh*



[#] Sun Dec 11 2016 13:29:51 EST from neko @ Uncensored

Subject: multidomain

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Okay I have problems with the following setup:



I have set up a citadel server on a raspberry pi. (domain names may be altered)

I configured domain name a.net (example) and some users and aliases for xyz@a.net

later I added b.net to the admin->domain names but left a.net as the fqdn

(btw all mx-records are set)

 

after that things went strange:

When I create a new user "username" it writes username@a.net as its primary adress but it can only recieve mails sent to username@b.net even when I change it's primary adress to whatever@a.net it only recieves mails for the b.net domain...

users created before recieve messages for a.net.

 

internally an error message saying invalid recipient and when sending using an external service citadel responds with a 550 error code.



[#] Sun Dec 11 2016 14:12:07 EST from neko @ Uncensored

Subject: Re: multidomain

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Okay, I have tried using b.net as FQDN and this results in the following:

 

Adressbook entries of new users now user a.net as domain but recieve mails for b.net

 

it seems like citadel uses the FQDN as domain to assign to new users but internally uses the domain not set as FQDN.



[#] Mon Dec 12 2016 07:17:43 EST from the_mgt @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

http://www.bynari.net/insightconnector4_kolabreleasenotes/

has a line Build 15892:

  • Fixed Citadel crashing Outlook Connector due to a NIL in the IMAP NAMESPACE


[#] Mon Dec 12 2016 08:46:52 EST from zooer @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

The date on that post is JANUARY 1, 1970, it is from the beginning of TIME!



[#] Wed Dec 14 2016 15:55:05 EST from kinetix @ Uncensored

Subject: setup utility trying to connect to something that doesn't exist yet?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Howdy,

Playing around with the current version of citadel, compiled source from scratch, apparently version 903.

Got libcitadel and citadel packages compiled & installed.  When getting to the next setup of running citadel's 'setup' util, it tries to connect to a running citadel server (possibly cart before the horse here?) and bails after a handful of attempts at trying to hit the socket.

It says "Setup could not connect to a running Citadel server.: No such file or directory /home/citadel/citadel-admin.socket"

If there's changes in the setup procedure, the website nor readme files seem to have updated info.

What's the current expectation?

Thanks!



[#] Thu Dec 15 2016 09:23:05 EST from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: setup utility trying to connect to something that doesn't exist yet?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

It says "Setup could not connect to a running Citadel server.: No
such file or directory /home/citadel/citadel-admin.socket"

Did you start the Citadel server? You do have to run the "citserver" program before you run setup. The packages and the Easy Install build do that for you, but if you build from source you'll need to start citserver on your own.

You can either put it in your rc.local (something like "citserver -d" to put it in the background) or you can write a systemd service file to have the system start it up for you. Once citserver is running, you can run setup.
Setup needs to talk to a running server.

I hope that helps!

[#] Thu Dec 15 2016 09:26:06 EST from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: error on install

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

someone got an idea ?

thanks a lot :)

Please install the openssl-dev or openssl-devel package (I don't know what it's called on Arch Linux).

Go to page: [1] 2 3 4 5 ... Last