Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: First ... 16 17 18 19 [20] 21 22 23
[#] Mon Sep 05 2016 07:59:47 EDT from the_mgt @ Uncensored

Subject: Re: Installation of Apache AFTER Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Mon Sep 05 2016 07:58:41 EDTfrom the_mgt @ Uncensored Subject: Re: Installation of Apache AFTER Citadel

It is theoretically easy, but depends on your skills when it comes to configuring linux services:

The general outline would be:

Put Webcit on port 81

Put it on port 2000, that is what the howto uses.



 



[#] Mon Sep 05 2016 18:29:03 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Installation of Apache AFTER Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


Feh! Put Apache on the other port. We were on 80 first! :)

There are also a couple more options.

1. If your web server can be given multiple IP addresses, you can have Citadel listen on one and Apache on another.

2. If your web server only has one IP address but can be given multiple hostnames, you can use a combination of NameVirtualHost and Proxy to mix them together.
This strategy is outlined at [ http://www.citadel.org/doku.php/faq:installation:apacheproxy ].

Using a different port number is still the cleanest option, though.

[#] Tue Sep 06 2016 13:29:59 EDT from Freakdog @ Dog Pound BBS II

Subject: Re: Installation of Apache AFTER Citadel

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Install ownclown. I'd recommend using seafile, but OwnClown probably

has better (app) integration. (Don't expect to be able to use it for

huge file collections, the hashing mechanism that checks for file
changes is utterly and totally braindead and will waste cpu cycles.)


I'm running Owncloud and have been pretty happy.


Not sure if I'm missing something, but Seafile doesn't seem to have the contacts and calendar features that Owncloud has...that makes Owncloud attractive to many people.

[#] Wed Sep 07 2016 08:46:55 EDT from lol123 @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Continuing the discussion from the Lobby room. Thanks for the explanation, however when I have tried the <A>bandon function, it doesn't mark the messages I've read as read when I reenter the room later. It works exactly as <S>kip, for me.

[#] Wed Sep 07 2016 10:14:22 EDT from Freakdog @ Dog Pound BBS II

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Continuing the discussion from the Lobby room. Thanks for the
explanation, however when I have tried the <A>bandon function, it
doesn't mark the messages I've read as read when I reenter the room
later. It works exactly as <S>kip, for me.

As I wasn't on Uncensored to see the convo...use the <G>oto function...that will mark all the messages as read.

[#] Thu Sep 08 2016 06:13:28 EDT from lol123 @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

But that's not what I want. I want the messages I've read to be marked as read, but new messages that I haven't read should not be marked as read. As I understand it, Skip would mark all new messages as read, no matter if I've read them or not, whereas Abandon should only mark those read which I have actually read. Is this understanding correct?

[#] Thu Sep 08 2016 08:37:33 EDT from Freakdog @ Dog Pound BBS II

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Thu Sep 08 2016 06:13:28 AM EDT from lol123 @ Uncensored
But that's not what I want. I want the messages I've read to be marked as read, but new messages that I haven't read should not be marked as read. As I understand it, Skip would mark all new messages as read, no matter if I've read them or not, whereas Abandon should only mark those read which I have actually read. Is this understanding correct?

My experience is that Abandon and Skip do, basically, the same thing, but I may be mistaken.



[#] Thu Sep 08 2016 08:49:33 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

But that's not what I want. I want the messages I've read to be marked

as read, but new messages that I haven't read should not be marked as


That's what Abandon does. Or at least that's what it's supposed to do :)

[#] Thu Sep 08 2016 10:11:59 EDT from friday1970 @ Uncensored

Subject: How to check mailbox size per user

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Long story short, I was going to do an upgrade of citadel today. Downloading the citadel folder from /user/local, it has become freaking huge!

How do I see mailbox sizes per user?

Also, the reason for the upgrade is that outbound emails are no longer being sent unless I either reboot the citadel server, or restart citadel services.



[#] Thu Sep 08 2016 10:21:00 EDT from friday1970 @ Uncensored

Subject: Re: How to check mailbox size per user

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

And to further add, two of the data files are 49 gigs each. I don't think any user has that much mail individually. Why so large and is there anyway to trim/truncate these?

Thu Sep 08 2016 10:11:59 EDT from friday1970 @ Uncensored Subject: How to check mailbox size per user

Long story short, I was going to do an upgrade of citadel today. Downloading the citadel folder from /user/local, it has become freaking huge!

How do I see mailbox sizes per user?

Also, the reason for the upgrade is that outbound emails are no longer being sent unless I either reboot the citadel server, or restart citadel services.



 



[#] Thu Sep 08 2016 11:31:36 EDT from lol123 @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

2016-09-08 08:49 from IGnatius T Foobar @uncnsrd
But that's not what I want. I want the messages I've read to be
marked

as read, but new messages that I haven't read should not be marked as



That's what Abandon does. Or at least that's what it's supposed to do

:)



For me, Abandon does exactly the same thing as Skip. Could someone please verify? Thanks for your help!

[#] Thu Sep 08 2016 13:53:54 EDT from friday1970 @ Uncensored

Subject: Setup could not connect to a running Citadel server.: No such file

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

.... or directory /usr/local/citadel/citadel-admin.socket

When I run it from /etc/init.d/, citserver does show up in the list of process, but setup still fails to connect to it.

So, let me write what has happened so far. Starting around 6PM last night, all of our inboxes received multiple copies of all emails sent. So, we rebooted the email server, but I noticed citserver running 100% on a CPU. Outbound emails were not sending. In order to send them, I had to restart citadel from init.d, and they would send out initially. But any further emails would get stuck in queue.

So, I decided to screw stuff up more. I was running ubuntu 11 wheezy. I decided to run the easy install. In the middle of this install, it prompted me intially to use root to run citadel, but in the description, it said to use a user citadel, which I then typed in and continued. During the portion that says "configured citadel" It got to 95%, with setup and citserver using 100%. After 15 minutes, no changes, so impatiently, I killed the processes.

Tried to run easy install, and started getting "Setup could not connect to...yadda yadda yadda".

Then, figuring, "Hey, I'm 2 distros behind". I upgraded to Ubuntu 12.0.4 and then on to Ubuntu 14.0.4.5

Trying to run easy install gets the same message

How bad did I screw this up?

 

Running is manually segfault dumps
root@mail:/usr/local/citadel# ./citserver
citserver[26712]:
citserver[26712]:
citserver[26712]: *** Citadel server engine ***
citserver[26712]: Version 902 (build 0e679ba) ***
citserver[26712]: Copyright (C) 1987-2016 by the Citadel development team.
citserver[26712]: This program is distributed under the terms of the GNU General Public License.
citserver[26712]:
citserver[26712]: Called as: ./citserver
citserver[26712]: libcitadel(unnumbered)
citserver[26712]: master_startup() started
citserver[26712]: Checking directory access
citserver[26712]: Opening databases
citserver[26712]: bdb(): open_databases() starting
citserver[26712]: Compiled db: Berkeley DB 5.1.29: (October 25, 2011)
citserver[26712]:   Linked db: Berkeley DB 5.1.29: (October 25, 2011)
citserver[26712]: Linked zlib: 1.2.8
citserver[26712]: bdb(): Setting up DB environment
citserver[26712]: dbenv->open(dbenv, /usr/local/citadel/data/, 19091, 0)
citserver[26712]: DB: Finding last valid log LSN: file: 11122 offset 9081406
citserver[26712]: DB: file cdb.08 has LSN 11122/9172527, past end of log at 11122/9081406
Segmentation fault (core dumped)



[#] Thu Sep 08 2016 15:31:08 EDT from friday1970 @ Uncensored

Subject: Re: Setup could not connect to a running Citadel server.: No such file

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Disregard. Do to time crunches, and most of the small office using pop. we decided to just reinstall ubuntu and citadel from scratch

Thu Sep 08 2016 13:53:54 EDT from friday1970 @ Uncensored Subject: Setup could not connect to a running Citadel server.: No such file

.... or directory /usr/local/citadel/citadel-admin.socket

When I run it from /etc/init.d/, citserver does show up in the list of process, but setup still fails to connect to it.

So, let me write what has happened so far. Starting around 6PM last night, all of our inboxes received multiple copies of all emails sent. So, we rebooted the email server, but I noticed citserver running 100% on a CPU. Outbound emails were not sending. In order to send them, I had to restart citadel from init.d, and they would send out initially. But any further emails would get stuck in queue.

So, I decided to screw stuff up more. I was running ubuntu 11 wheezy. I decided to run the easy install. In the middle of this install, it prompted me intially to use root to run citadel, but in the description, it said to use a user citadel, which I then typed in and continued. During the portion that says "configured citadel" It got to 95%, with setup and citserver using 100%. After 15 minutes, no changes, so impatiently, I killed the processes.

Tried to run easy install, and started getting "Setup could not connect to...yadda yadda yadda".

Then, figuring, "Hey, I'm 2 distros behind". I upgraded to Ubuntu 12.0.4 and then on to Ubuntu 14.0.4.5

Trying to run easy install gets the same message

How bad did I screw this up?

 

Running is manually segfault dumps
root@mail:/usr/local/citadel# ./citserver
citserver[26712]:
citserver[26712]:
citserver[26712]: *** Citadel server engine ***
citserver[26712]: Version 902 (build 0e679ba) ***
citserver[26712]: Copyright (C) 1987-2016 by the Citadel development team.
citserver[26712]: This program is distributed under the terms of the GNU General Public License.
citserver[26712]:
citserver[26712]: Called as: ./citserver
citserver[26712]: libcitadel(unnumbered)
citserver[26712]: master_startup() started
citserver[26712]: Checking directory access
citserver[26712]: Opening databases
citserver[26712]: bdb(): open_databases() starting
citserver[26712]: Compiled db: Berkeley DB 5.1.29: (October 25, 2011)
citserver[26712]:   Linked db: Berkeley DB 5.1.29: (October 25, 2011)
citserver[26712]: Linked zlib: 1.2.8
citserver[26712]: bdb(): Setting up DB environment
citserver[26712]: dbenv->open(dbenv, /usr/local/citadel/data/, 19091, 0)
citserver[26712]: DB: Finding last valid log LSN: file: 11122 offset 9081406
citserver[26712]: DB: file cdb.08 has LSN 11122/9172527, past end of log at 11122/9081406
Segmentation fault (core dumped)



 



[#] Sun Sep 11 2016 11:18:44 EDT from will.citadel @ Uncensored

Subject: Crash: cursor still in progress on cdb XX

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi, I am using the rolling release installed with easyinstall (refreshed recently) and on the 7th Sept I experienced some kind of problem with the database: after a reboot, citadel failed to start.

 

The error I can see in the logs is as follows (I am attaching the last I have in the logs):

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: 

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: 

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: *** Citadel server engine ***

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Version 902 (build 0e679ba) ***

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Copyright (C) 1987-2016 by the Citadel development team.

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: This program is distributed under the terms of the GNU General Public License.

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: 

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Called as: /usr/local/citadel/citserver

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: libcitadel(unnumbered)

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: master_startup() started

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Checking directory access

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Opening databases

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: bdb(): open_databases() starting

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Compiled db: Berkeley DB 5.1.29: (October 25, 2011)

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]:   Linked db: Berkeley DB 5.1.29: (October 25, 2011)

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Linked zlib: 1.2.8

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: bdb(): Setting up DB environment

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: dbenv->open(dbenv, /usr/local/citadel/data/, 19091, 0)

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: DB: Finding last valid log LSN: file: 1 offset 23741

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: DB: Recovery starting from [1][18641]

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: DB: Recovery complete at Sun Sep 11 16:12:46 2016

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: DB: Maximum transaction ID 80000041 Recovery checkpoint [1][24903]

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Starting up DB

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Initializing configuration system

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: configuration setting c_default_cal_zone is empty, but must not - check your config!

Sep 11 16:12:46 aa1 citserver[30929]: Checking floor reference counts

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 0: 152 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 1: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 2: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 3: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 4: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 5: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 6: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 7: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 8: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 9: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 10: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 11: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 12: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 13: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 14: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Floor 15: 0 rooms

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Creating base rooms (if necessary)

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Seeding the pseudo-random number generator...

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: master_startup() finished

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: Sanity checking the recorded highest message, user, and room numbers

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: bdb(): cursor still in progress on cdb 02: attempt to write during r/o cursor

Sep 11 16:12:47 aa1 citserver[30929]: citserver is stopping in order to prevent data loss. uid=0 gid=0 euid=0 egid=0

 

The line that reads "configuration setting c_default_cal_zone is empty, but must not - check your config!" started to appear after I tried to recover using the database_cleanup.sh tool.

I must say I tried both /usr/local/ctdlsupport/bin/db_recover -c and then database_cleanup.sh, without any apparent success.

 

Currently, I am running the previous night backup but it would be helpful if I could reach the messages received/sent which had not been backed up by the time the problem occurred.

Just in case, I do not really need to repair the database, extracting the text would work for me.

 

Is there any way to access the database using db tools,etc. by any chance ?

 

Thanks for your help



[#] Mon Sep 12 2016 10:42:43 EDT from romeske @ Uncensored

Subject: need to change webcit address

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I recently changed the IP address under global settings via the web interface to the local IP address of the machine. It used to be 0.0.0.0. After doing this, i now receive the message "This program was unable to connect or stay connected to the Citadel server. Please report this problem to your system administrator.". How do I change the IP address back to 0.0.0.0, and is what I changed even the issue? I am still able to use my imap client to send and receive emails fine.

 

Thank you



[#] Mon Sep 12 2016 19:43:06 EDT from romeske @ Uncensored

Subject: Re: need to change webcit address

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 to show you what i mean see the telnet connection from the

 

graczyk@graczyk-Satellite-A215:~$ telnet 192.168.2.150 25
Trying 192.168.2.150...
Connected to 192.168.2.150.
Escape character is '^]'.
220 abc.def.com ESMTP Citadel server ready.
ehlo localhost
250-Hello localhost (192.168.2.150 [192.168.2.150])
250-HELP
250-SIZE 20971520
250-AUTH LOGIN PLAIN
250-AUTH=LOGIN PLAIN
250 8BITMIME

 

this is done on the local machine. 192.168.2.150 is the physical machines address on the LAN. I believe this should be either 127.0.0.1 or 0.0.0.0. when I attempt

---> telnet 127.0.0.1 25

I cannot connect.

As mentioned before, the mail server is sending and receiving fine and i can use it through an IMAP client, however I cannot the webcit interface from a browser anymore.



[#] Tue Sep 13 2016 09:53:44 EDT from Freakdog @ Dog Pound BBS II

Subject: Re: need to change webcit address

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

romeske:

From the text client, run .ASG (Aide System configuration General).

Cycle through all of the options until you get to the option that reads:

Server IP address (* for 'any'):

And type in "*" or "0.0.0.0" to update your IP address.

Then, to cover your bases, restart Citadel.

[#] Tue Sep 13 2016 12:42:54 EDT from romeske @ Uncensored

Subject: Re: need to change webcit address

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Thank you. I was actually able to run ./setup instead since I could not get ./ASG to run. Running ./setup worked and I changed the listen IP to 0.0.0.0 and the problem is solved. thanks again for your help.



[#] Tue Sep 13 2016 21:20:04 EDT from Freakdog @ Dog Pound BBS II

Subject: Re: need to change webcit address

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

You're welcome.

[#] Wed Sep 14 2016 08:40:42 EDT from hubertus @ Uncensored

Subject: Re: need to change webcit address

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Mon Sep 12 2016 10:42:43 EDT from romeske @ Uncensored Subject: need to change webcit address

I recently changed the IP address under global settings via the web interface to the local IP address of the machine. It used to be 0.0.0.0. After doing this, i now receive the message "This program was unable to connect or stay connected to the Citadel server. Please report this problem to your system administrator.". How do I change the IP address back to 0.0.0.0, and is what I changed even the issue? I am still able to use my imap client to send and receive emails fine.

 

Thank you



 

I'm on the packaged version on a ubuntu 16-04 LTS machine and have the same or similar issue.
For me it seems that everytime I make changes under Administration/Site Wide Configuration Webcit looses the port number 504 an tries to connect on port 0 after a restart.
However running /usr/lib/citadel-server/setup an changing the port back to 504 solves the issue.

Is this a bug or a missing configuration entry somewhere ?

Thanks for any hints



Go to page: First ... 16 17 18 19 [20] 21 22 23