Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: [1] 2 3 4 5 ... Last
↑↑↑ Old messages ↑↑↑            ↓↓↓ New messages ↓↓↓
[#] Sat Jul 02 2016 09:17:24 EDT from 0x378 @ Uncensored

Subject: Automatically create eMail Alias

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hy Folks,

I have thoroughly searched the web, all citadel files on my server and of course the citadel FAQ but have not found a solution to my problem yet.

I have already managed to set up a citadel server with webcit. Sending and receiving mails works perfectly fine but there is one last thing I would like to use citadel for.

I have set up a mail account ontimers@domain.com for one-time mail addresses for web shops registrations etc. This mail account is supposed to have a number of aliases each of which clearly identifies the place where I left the eMail address ( untrustworthywebshop1@domain.com, funnyonetimeregistration@domain.com etc. all to be collected in the mailbox of onetimers@domain.com)

Adding aliases manually in the vCard works perfectly fine. But I would like to automate this process so I can easily add a new alias using a shell script or using a secured html form hosted on my mail server which then again triggers the shell script which then again adds (or maybe removes) an alias address.

So far the only idea on how to fix this is to send an HTTP request to webcit pretending to be the web frontend which then adds the alias. But there has to be an easier solution to this.

Can anybody help me with this problem?

 

Thanks in advance :)

 

0x378 



[#] Tue Jul 05 2016 05:36:53 EDT from lodger @ Uncensored

Subject: Enabling LDAP Authentication

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello everyone,

I've set up and configured my Citadel server to do LDAP authentication. Logging in with regular users works pretty fine but somehow, the LDAP account I want to use as Citadel aide (administrator) will not show the Administration menu. I have set the CN and SN and GECOS attributes according to this statement in the Citadel documentation:

  • If Full Name of the user is set to Edward Xavier Ample, use that Full Name as System Admnistrator name.
  • If First Name is Edward and Last Name is Ample, use both, as in “Edward Ample”.
  • If and only if you did not set the above fields for any reason, then and only then use User Logon Name, such as example for the System Administrator name!

but still no cigar. Can someone help me sort this out?



[#] Wed Jul 06 2016 07:28:45 EDT from billy @ Uncensored

Subject: why after i installed citadel, it listens to tcp6 port, not tcp port

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Active Internet connections (only servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 0.0.0.0:10000           0.0.0.0:*               LISTEN      2093/perl
tcp        0      0 0.0.0.0:80              0.0.0.0:*               LISTEN      2058/webcit
tcp        0      0 0.0.0.0:22              0.0.0.0:*               LISTEN      2069/sshd
tcp        0      0 0.0.0.0:443             0.0.0.0:*               LISTEN      2057/webcit
tcp6       0      0 :::5222                 :::*                    LISTEN      2046/citserver
tcp6       0      0 :::587                  :::*                    LISTEN      2046/citserver
tcp6       0      0 :::110                  :::*                    LISTEN      2046/citserver
tcp6       0      0 :::143                  :::*                    LISTEN      2046/citserver
tcp6       0      0 :::465                  :::*                    LISTEN      2046/citserver
tcp6       0      0 :::22                   :::*                    LISTEN      2069/sshd
tcp6       0      0 :::504                  :::*                    LISTEN      2046/citserver
tcp6       0      0 :::25                   :::*                    LISTEN      2046/citserver
tcp6       0      0 :::993                  :::*                    LISTEN      2046/citserver
tcp6       0      0 :::995                  :::*                    LISTEN      2046/citserver
tcp6       0      0 :::2020                 :::*                    LISTEN      2046/citserver

so it doesn't work, right?

how to fix this problem?

Thank you!

 

 



[#] Thu Jul 07 2016 10:24:15 EDT from linuxfan724 @ Uncensored

Subject: Cant send emails

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]



[#] Thu Jul 07 2016 10:26:17 EDT from linuxfan724 @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hey guys
I cant seem to figure out how to send and receive messages via email from other providers

if you need any information just contact me and ill be glad to give it (i have no idea what do give)

Running on Raspberry Pi 2 B
lubuntu 16.10 



[#] Fri Jul 15 2016 00:18:35 EDT from mellertson @ Uncensored

Subject: Broadcast message from systemd-journald

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi everyone!

 

I installed citadel-suite using apt-get on Ubuntu 15.10.  I then uninstalled it using 'apt-get remove citadel-suite', manually deleted the directory '/etc/citadel/', and then re-installed it again using apt-get.  I thought it would re-run the easy install, but alas no.  After reading the FAQs and the Citadel docs, I ran Citadel's 'setup' executable.  Now it's totally borked.  It's spitting out messages like the following as fast as it can go:

 

Broadcast message from systemd-journald@hostname (Thu 2016-07-14 21:09:52 PDT):

citserver[12510]: failed to create directory /etc/citadel/messages/: No such file or directory

Broadcast message from systemd-journald@hostname (Thu 2016-07-14 21:09:52 PDT):

citserver[12510]: failed to access & create directories

Broadcast message from systemd-journald@hostname (Thu 2016-07-14 21:09:52 PDT):

citserver[12511]: configuration setting c_default_cal_zone is empty, but must not - check your config!

Broadcast message from systemd-journald@hostname (Thu 2016-07-14 21:09:52 PDT):

citserver[12511]: failed to create directory /etc/citadel/messages/: No such file or directory

Broadcast message from systemd-journald@hostname (Thu 2016-07-14 21:09:52 PDT):

citserver[12511]: failed to access & create directories

 
I just rebooted the server, but it's still spitting out the same messages from systemd-journald.  Anyone have any ideas on how to fix it and get Citadel re-installed?


[#] Sat Jul 16 2016 08:58:08 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Broadcast message from systemd-journald

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

It sounds like you've got several copies of Citadel on the system, maybe even running simultaneously. You definitely can't mix the Ubuntu packages with the Easy Install; they go into two different directory hierarchies.

If it's a new system, remove the packages, remove all the Citadel stuff under /usr/local, make sure nothing's running, and start again.

[#] Sat Jul 16 2016 13:44:49 EDT from stejey @ Uncensored

Subject: Citadel not sending encrypted emails (Gmail says)

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi there,
I'm trying to set up a mailserver on my new Ubuntu 14.04 VPS. I've chosen Citadel. The purpose is to have Citadel both handle incoming and outgoing emails. I've kind of achieved what I needed, but the problem I'm facing now is that Gmail tells emails sent from the VPS are unencrypted, and displays a red open padlock.

I'm quite new to setting this up so feel free to ask any questions, since I don't really know what details to provide. I will say that even though all Citadel ports should be open, the firewall is disabled right now, as to clear any possible issues coming from it.

Hope someone has a clue and can help, huge thanks! :)



[#] Mon Jul 18 2016 09:45:59 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Citadel not sending encrypted emails (Gmail says)

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


*grml*

I wasn't aware that Google is now red-flagging any emails that don't arrive via encrypted SMTP. That sucks. Citadel doesn't send out SMTP connections with TLS encryption in the current version, sorry to say. Since the mighty Google overlords now seem to be shaming everyone for doing that, I suppose we should put it on the short list.

In the mean time, the only way to get outbound encrypted SMTP would be to put another MTA in front of Citadel. You could, for example, install Postfix on your server, and don't make it listen on port 25, just use it as an outbound smart-host.

[#] Wed Jul 20 2016 10:31:44 EDT from Freakdog @ Dog Pound BBS II

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Subject: RSS Aggregation run failure
Error while RSS-Aggregation Run of
https://ineverbooedsanta.wordpress.com/feed/
need a 200, got a 301 !
Curl Error message: Citadel RSS Client /
Redirect header points to:
https://ineverbooedsanta.wordpress.com/feed/
Response text was:

<html> <head><title>301 Moved Permanently</title></head> <body
bgcolor="white"> <center><h1>301 Moved Permanently</h1></center>
<hr><center>nginx</center> </body> </html>


Good morning.

The above message is appearing in my Aide room, regarding an RSS feed for a room that no longer exists on my system.

Since I'm running version 902, now, there are no longer any netconfigs files for me to update/remove in order to remove this entry.

How do I go about doing so, now, for a room that no longer exists for me to edit?

[#] Wed Jul 20 2016 11:33:27 EDT from 0x378 @ Uncensored

Subject: Re: Automatically create eMail Alias

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

No ideas?



[#] Wed Jul 20 2016 15:04:49 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Since I'm running version 902, now, there are no longer any netconfigs

files for me to update/remove in order to remove this entry.

Editing netconfig files was never the correct way to modify a room's RSS feeds.

In the web interface you edit the room and click the tab to modify the feeds.

[#] Thu Jul 21 2016 13:11:09 EDT from LuisAlberto @ Uncensored

Subject: Attachment failed

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Good day gentlemen , I have a problem, I can not attach files when sending an email Thanks a lot for your help



[#] Sat Jul 23 2016 13:04:14 EDT from Freakdog @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Since I'm running version 902, now, there are no longer any
netconfigs

files for me to update/remove in order to remove this entry.

Editing netconfig files was never the correct way to modify a room's

RSS feeds.

In the web interface you edit the room and click the tab to modify the

feeds.

Agreed...but since the room was deleted prior to my upgrade to 902 but the cooresponding netconfig file was not deleted, it appears to have been assimilated into the database.

The problem is that, because the room no longer exists, I don't seem to have a way to clean this up, now.

[#] Sat Jul 23 2016 19:07:01 EDT from mingodad @ Uncensored

Subject: Latest citadel easyinstall do not work

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hello !

I've been trying to install citadel on several machines (include fresh new ones ubuntu 14.04) and none of then works, it compiles and start the setup application and goes through all the steps then it get stuck on updating citadel 40%.

Please can something be done to make it works again ?

Cheers !



[#] Mon Jul 25 2016 06:23:54 EDT from lodger @ Uncensored

Subject: Re: Latest citadel easyinstall do not work

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Sat Jul 23 2016 07:07:01 PM EDT from mingodad @ Uncensored Subject: Latest citadel easyinstall do not work

Hello !

I've been trying to install citadel on several machines (include fresh new ones ubuntu 14.04) and none of then works, it compiles and start the setup application and goes through all the steps then it get stuck on updating citadel 40%.

Please can something be done to make it works again ?

Cheers !



I'm facing the same trouble with easyinstall on Debian 8.5 (Jessie) *and* Ubuntu 16.04 based distributions. While downloading and compiling of the software works, I also have the trouble of (citserver) setup freezing when reaching the 40% mark. As a workaround, I have rebooted and manually configured the server using the setup scripts in /usr/local/citadel and /usr/local/webcit. However, during login the admin password is not recognized although setup reports it is set correctly. Which may be a follow up error to the setup program freezing at first run. To sum it up: easyinstall does not seem work with Debian (8.5) and Ubuntu (16.04) releases right now. Installing Citadel from the Debian / Ubuntu package repositories works, though.



[#] Tue Jul 26 2016 21:04:53 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Latest citadel easyinstall do not work

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]


setup freezing at 40% means it tried to connect back to Citadel server after restarting it, but had trouble doing so.

Try this:

cd /usr/local/citadel
./citserver

This starts the server in the foreground, on your terminal. Run it there and see what's keeping it from completing its startup.

[#] Wed Jul 27 2016 05:11:09 EDT from lodger @ Uncensored

Subject: Re: Latest citadel easyinstall do not work

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Tue Jul 26 2016 09:04:53 PM EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored Subject: Re: Latest citadel easyinstall do not work

setup freezing at 40% means it tried to connect back to Citadel server after restarting it, but had trouble doing so.

Try this:

cd /usr/local/citadel
./citserver

This starts the server in the foreground, on your terminal. Run it there and see what's keeping it from completing its startup.

Thank you for your reply. I've followed your instructions (see detailed list of steps performed) and it seems like the citserver segfaults. In order to help you guys locate the problem, I've attached strace outputs for both, citserver and setup to this message.

 

In order to replicate the issue and following your instructions above, I did the following (on Linux Mint Xfce edition, version 17.3 x86_64):

1.) download the easyinstall script to disk.

2.) comment out the do_setup function call at the end of the script

3.) run the install script and got a fresh install of Citadel

4.) switch to Citadel server directory: cd /usr/local/citadel

5.) run Citadel server: ./citserver

6.) run setup in a seperate terminal window, enter setup data and get this console output:

Reconfiguring Citadel server

*******************************...............................................

The setup program stops here and does not finish.

 

7.) In the terminal window where citserver is running, the citserver segfaults:

citserver[14315]: chown(/usr/local/citadel/data//cdb.01, CTDLUID, -1) returned 0

citserver[14315]: chmod(/usr/local/citadel/data//cdb.08, 0600) returned 0

citserver[14315]: chown(/usr/local/citadel/data//cdb.08, CTDLUID, -1) returned 0

citserver[14315]: open_databases() finished

citserver[14315]: Changing uid to 1001

citserver[14315]: libcurl/7.26.0 OpenSSL/1.0.1f zlib/1.2.8 c-ares/1.7.5

citserver[14315]: New client socket 39

citserver[14315]: Session (citadel-UDS) started via local socket UID:0.

citserver[14315]: Converted <citadel> to <citadel;;;;>

Segmentation fault

See attached strace of citserver and setup.



setup.trc (application/octet-stream, 18850180 bytes) [ View | Download ]
citserver.trc (application/octet-stream, 185202 bytes) [ View | Download ]
[#] Thu Jul 28 2016 22:08:41 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored

Subject: Re: Latest citadel easyinstall do not work

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Unfortunately your strace only showed citserver going into the background and then dying. But I see in your message that you had a segfault.  Since you seem to know how to strace, is it a good guess that you know how to run gdb as well?  If so, please run citserver in the foreground, in the debugger, and print out a stack trace when it crashes during setup.

If we can nail it down to a specific bug in the code (looks like something related to vcard parsing) I can push a fix to Easy Install pretty quickly.

 



[#] Fri Jul 29 2016 03:41:50 EDT from lodger @ Uncensored

Subject: Re: Latest citadel easyinstall do not work

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Thu Jul 28 2016 22:08:41 EDT from IGnatius T Foobar @ Uncensored Subject: Re: Latest citadel easyinstall do not work

Unfortunately your strace only showed citserver going into the background and then dying. But I see in your message that you had a segfault.  Since you seem to know how to strace, is it a good guess that you know how to run gdb as well?  If so, please run citserver in the foreground, in the debugger, and print out a stack trace when it crashes during setup.

If we can nail it down to a specific bug in the code (looks like something related to vcard parsing) I can push a fix to Easy Install pretty quickly.

 



No problem at all. I'll run it in gdb and send you the information requested. I just need a little more time to set up my environment, probably will provide the information you requested over the weekend. Stay tuned and thank you for your support so far.



Go to page: [1] 2 3 4 5 ... Last