Language:
switch to room list switch to menu My folders
Go to page: [1] 2 3 4 5 ... Last
↑↑↑ Old messages ↑↑↑            ↓↓↓ New messages ↓↓↓
[#] Sat Aug 03 2013 03:25:54 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored

Subject: Re: switched public domains

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I am using debian repository.

root@mail:/var/log# uname -a
Linux mail.local 3.2.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.2.46-1 x86_64 GNU/Linux

The problem I am having now is that 'service citadel start' fills up the avail 40 session in seconds with the following (because SYS_SMTP_SEND is busy doing something)


Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 29990: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 29992: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 29994: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 29996: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 29999: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 30000: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 30002: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 30004: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 30006: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 30007: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 30010: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail citserver[6274]: SMTPCQ: Msg No 30012: already in progress!
Aug  3 02:20:19 mail rsyslogd-2177: imuxsock begins to drop messages from pid 6274 due to rate-limiting

Again I have switched from maildomain1 to maildomain2 and I want maildomain1 to eventually fade. So I went into the global Citadel settings and changed everything I could find to maildomain2, removed maildomain1 but apparently SYS_SMTP_SEND is trying to send stuff out like mad.  How can I keep my archived messages and start this mess over?

I can't even run ./citadel because I get as SOON as it starts. But if I let the service stop for an hour I can get back in via CLI and use it. (webcit, different story) I am still trying to figure out how to use NGINX on port 80 and keep webcit on 80 as well (looks like it uses Apache).

Please help

root@mail:/var/log# service citadel start
root@mail:/var/log# citadel
Attaching to server...
Can't connect: No such file or directory
root@mail:/var/log# citadel
Attaching to server...
Can't connect: No such file or directory
root@mail:/var/log# citadel
Attaching to server...
mail: Too many users are already online (maximum is 40)
root@mail:/var/log# citadel
Attaching to server...
mail: Too many users are already online (maximum is 40)
root@mail:/var/log# service citadel stop

--- original response below -----

Wed Jul 31 2013 04:42:24 EDT from dothebart @ Uncensored Subject: Re: switched public domains

 

Wed Jul 31 2013 00:07:36 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored Subject: switched public domains

 /var/log shows thousands of

Jul 29 22:52:21 mail citserver[2539]: CC[0]failed to open /var/spool/citadel/network/spoolout// for reading due to Is a directory; skipping.

I would assume this is happening because of the extra forward slash.

Is there anyway to "blank" all the mail rules and set them back to default?  Switching domains apparently left some old messages as it tries to send out from the old domain.

hm, generaly you shouldn't get those if you don't use citadel networking or maybe list digest subscribers.

are you using the .debs? or .rpms? which host os? which version?

 


[#] Sat Aug 03 2013 03:31:12 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Ignore the NGINX comment please, I see you responded w/ the solution / documentation at the top of this page.  Thank you for the help.



[#] Sat Aug 03 2013 03:33:32 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored

Subject: Re: Funambol connector? Push alternatives?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Not to come off high and might, but on mobile devices (especialy iOS) I believe the default on mailBOX setting is to download headers only. i would go into the mailbox settings and make sure you either uncheck MAIL HEADERS only or check something along the lines of DOWNLOAD THE ENTIRE MESSAGE



[#] Sat Aug 03 2013 03:53:23 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored

Subject: Re: switched public domains

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

running Citadel 8.14 with text client v8.14,
server build 53481be,
and located in USA.
Connected users 1 / Active users 1 / Highest message #42219

 

this is a 1 person operation, i maybe have under ~1000 emails, certainly not 42219. I have a feeling most of these are all the "sent items" from SYS_SMTP_SEND being rejected



[#] Sat Aug 03 2013 08:59:34 EDT from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: switched public domains

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

its sending mails; maybe you've got some of them?

however if you start citserver, you can control the number of simultaneous outbound smtp connections using the environment:

 

http://citadel.org/doku.php/documentation:cmdman:citserver#environment

(or disable it completely)

you then can cleanup your smtp queue using webcit.



[#] Sat Aug 03 2013 22:03:32 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored

Subject: Re: switched public domains

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I tried adding the SMTP_n_session_max=0 to /etc/init.d/citadel but when I do a 'service citadel stop' 'service citadel start' it immediately still fills up.  Under WHO IS ONLINE, it shows mailadmin (me), SYS_SMTP_SEND and under the  idle category  it says 'fish' and from my OLD DOMAIN. Please help



[#] Sun Aug 04 2013 10:15:20 EDT from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: switched public domains

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

try export on the shell, and running citserver from there without parameters; then retry cleaning your outbound queue.

http://citadel.org/doku.php/faq:spam:recover

describes the procedure in detail.



[#] Sun Aug 04 2013 13:30:25 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored

Subject: Re: switched public domains

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

RUNDIR=/var/run/citadel
PATH=/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin
DESC="Citadel Groupware "
NAME=citserver
DAEMON=/usr/sbin/$NAME
PIDFILE=$RUNDIR/citadel.pid
DAEMON_ARGS=" -d -x3 -lmail -t/dev/null"
SCRIPTNAME=/etc/init.d/citadel
SENDCOMMAND=/usr/sbin/sendcommand
# CITADEL_n_session_max=0
export CITSERVER_n_session_max=0

Could you update this because I tried adding it and it still makes no difference. I also can't log in as SYS_SMTP_SEND so how am I supposed to delete their queue?  I can't log in because it says SYSSMTPSEND is not found (for some reason it ignores the _'s)



[#] Sun Aug 04 2013 13:37:01 EDT from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: switched public domains

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

you need to do this as an aide user.



[#] Sun Aug 04 2013 18:36:48 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored

Subject: Re: switched public domains

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

RUNDIR=/var/run/citadel
PATH=/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin
DESC="Citadel Groupware "
NAME=citserver
DAEMON=/usr/sbin/$NAME
PIDFILE=$RUNDIR/citadel.pid
DAEMON_ARGS=" -d -x3 -lmail -t/dev/null"
SCRIPTNAME=/etc/init.d/citadel
SENDCOMMAND=/usr/sbin/sendcommand
# CITADEL_n_session_max=0
export CITSERVER_n_session_max=0

Could you update this because I tried adding it and it still makes no difference. I also can't log in as SYS_SMTP_SEND so how am I supposed to delete their queue?  I can't log in because it says SYSSMTPSEND is not found (for some reason it ignores the _'s)



[#] Sun Aug 04 2013 23:56:34 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored

Subject: Re: switched public domains

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Sun Aug 04 2013 13:37:01 EDT from dothebart @ Uncensored Subject: Re: switched public domains

you need to do this as an aide user.



Well I am editing citadel as root and im logging in as the "mail admin" to the CLI citadel because I can't get webmail up since trying tos witch domains.  AT this point, im starting to think it owuld be just easier to "loose" all my previous domains email, uninstall and re-install.



[#] Mon Aug 05 2013 12:58:38 EDT from snakefisher @ Uncensored

Subject: Re: Funambol connector? Push alternatives?

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

 

Sat Aug 03 2013 03:33:32 EDT from Carbon14LLC @ Uncensored Subject: Re: Funambol connector? Push alternatives?

Not to come off high and might, but on mobile devices (especialy iOS) I believe the default on mailBOX setting is to download headers only. i would go into the mailbox settings and make sure you either uncheck MAIL HEADERS only or check something along the lines of DOWNLOAD THE ENTIRE MESSAGE



Carbon14LLC,


I appreciate your response.  I checked and there is no option for that on the windows phone. 

However, I remembered that my wife has an android tablet which I set up my email on and it worked flawlessly.  I then did more reading and discovered that this is a known issue with the Windows phone that Microsoft is supposedly "working on" and it is not an issue with Citadel

With that said, I want to express appreciation to everyone that's taken the time to respond and help me out.  I will continue to explore potential solutions for this and will update the forum if I find one.

 



[#] Mon Aug 05 2013 15:15:07 EDT from bug2k13 @ Uncensored

Subject: Thunderbird calendar support with Sogo

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I've been running Citadel for a while but recently trying to get the calendar to integrate with Thunderbird, installed the lightning and Sogo addons but I when I create a new calendar I continually get asked for authentication, I put the correct username and password in only to be asked again. I also tried unsuccessfully to use the Sync Kolab addon to access the calendar with no success.

I had been using KOrganiser from KDE which worked fine but I'm now using Thunderbird under Openbox.

Any help would be appreciated.

 

 

 

 



[#] Mon Aug 05 2013 15:47:15 EDT from bug2k13 @ Uncensored

Subject: Thunderbird calendar support with Sogo

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

I've been running Citadel for a while but recently trying to get the calendar to integrate with Thunderbird, installed the lightning and Sogo addons but I when I create a new calendar I continually get asked for authentication, I put the correct username and password in only to be asked again. I also tried unsuccessfully to use the Sync Kolab addon to access the calendar with no success.

I had been using KOrganiser from KDE which worked fine but I'm now using Thunderbird under Openbox.

Any help would be appreciated.

 

 

 

 



[#] Mon Aug 05 2013 17:42:18 EDT from arminbhy @ Uncensored

Subject: Webcit & Firefox , getting 404

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi,

 

I've recently setup webcit, and i'm getting this error in firefox, was wondering if anyone has had this issue?

 

Timestamp: 2013-08-05 2:41:35 PM

Error: The character encoding of the plain text document was not declared. The document will render with garbled text in some browser configurations if the document contains characters from outside the US-ASCII range. The character encoding of the file needs to be declared in the transfer protocol or file needs to use a byte order mark as an encoding signature.

 

Thanks,

Armin



[#] Tue Aug 06 2013 02:28:57 EDT from arminbhy @ Uncensored

Subject: 404 only on firefox

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi,

 

I've recently setup webcit, and i'm getting this error in firefox, was wondering if anyone has had this issue?

 

Timestamp: 2013-08-05 2:41:35 PM

Error: The character encoding of the plain text document was not declared. The document will render with garbled text in some browser configurations if the document contains characters from outside the US-ASCII range. The character encoding of the file needs to be declared in the transfer protocol or file needs to use a byte order mark as an encoding signature.

 

Thanks,

Armin



[#] Tue Aug 06 2013 07:33:24 EDT from dothebart @ Uncensored

Subject: Re: 404 only on firefox

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

only error documents are sent without content encoding. Since they're not translated, they're ascii only.

You usually shouldn't get them unless something is going very wrong.



[#] Tue Aug 06 2013 11:03:21 EDT from romulus @ Uncensored

Subject: Setting up Spamassassin

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Hi there,

I'm having trouble getting Spamassassin to work with Citadel. I have trained my spamd quite well, but a lot of junk goes through still.

My guess is that this has to do with the fact that I'm running and training spamd with --username spamd, which means that the user spamd gets all of the Bayes tables. For example, when I test my setup like this:

spamc -u spamd -d localhost -R < junk.txt

... then the spam is detected, but when I leave out the -u spamd the message is reported as ham.

If my diagnosis of the problem is correct, what is the easiest way to fix this problem and either a) make Citadel call spamd using the user spamd's settings, or b) set up spamd to work with Citadel's internal Spamassassin client?

 

Many thanks! -S



[#] Tue Aug 06 2013 11:33:19 EDT from Freakdog @ Dog Pound BBS II

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

Romulus: Try training it with the username of the account that runs the BBS.

[#] Tue Aug 06 2013 13:40:20 EDT from romulus @ Uncensored

[Reply] [ReplyQuoted] [Headers] [Print]

For future reference, I now found this: http://wiki.apache.org/spamassassin/SiteWideBayesSetup which helped me solve the problem.

Thanks for your help!



Go to page: [1] 2 3 4 5 ... Last